Merelbeke met blitzstart ziet voorsprong door handen glippen.

KFCM keert puntenloos huiswaarts van de uitstap naar West-Vlaanderen. De start van de wedstrijd was nochtans veelbelovend want de Merelbekenaars creëerden vlot het overwicht op de thuisploeg.

Duidelijk handspel in het Gullegemse strafschopgebied werd door de wedstrijdleiding gul door de vingers gezien en toen De Rock de vermeende 0-1 had binnen getrapt werd de goal afgekeurd wegens zeer twijfelachtig buitenspel. Merelbeke bleef aanvallend sterk presteren en het was Van Laere die op het kwartier de intussen verdiende 0-1 voorsprong tegen de Gullegemse touwen trapte.

Maar toen stopte en stokte het Merelbeekse raderwerk. Gullegem kwam meer en meer opzetten en doelman Maes moest fors aan de bak, maar er werd gerust met de voorsprong. Ook na de pauze kon Merelbeke geen vuist meer maken.

Maes kon eerst nog de lont uit het kruitvat houden met enkele knappe reddingen, maar de thuisploeg had dan aan twee kansen en twee kopbaldoelpunten in evenveel minuten voldoende, om de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong

Merelbeke probeerde nog het tij te keren, maar van het sprankelend voetbal van bij de aanvang van de wedstrijd, was geen sprake meer en de kansen bleven uit. Gullegem pakte nog uit met enkele gevaarlijke en prangende fases en stak uiteindelijk de verdiende driepunter op zak.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *