Merelbeke verdiende meer

KFC Merelbeke zit voor het ogenblik in de hoek waar de klappen vallen, want ondanks een goede en evenwichtige partij voetbal en een aantal loepzuivere scoringskansen op het veld van Zwevezele, moest het toch toezien hoe de thuisploeg met de volle buit aan de haal ging.
Merelbeke    zorgde    voor    een eerste wapenfeit toen De Weirdt scherp en krachtig voorzette, maar Van Laere kwam net te laat om het leer te kunnen beroeren. Langs de overzijde probeerde Vandendriessche het van op afstand, maar het werd een vrij makkelijke vangbal voor de debuterende doelman Robin Bradt. Merelbeke was voetballend de evenknie van Zwevezele, maar één enkele onoplettendheid in de KFCM defensie was genoeg om toen al de eindstand vast te leggen. Yagan mocht voorzetten van op rechts en met een krachtige lendenruk knikte topscorer De Rock het leer voorbij Bradt. (1-0 ’20).

Amper vijf minuten later was Merelbeke aan de beurt. Zwart werkte zichzelf voorbij zijn persoonlijke lijfwacht en stormde op doelman De Paepe af, maar de afwerking scheerde rakelings naast het doelhout. Hoewel Merelbeke duidelijk voor de meeste inzet tekende was het toch opletten voor de gevaarlijke prikken van de thuisploeg. Zwevezele zette een splijtende combinatie op door het centrum van de KFCM defensie en De Rock mocht van dichtbij aanleggen, maar het geplaatst schot knalde op de doelstaak en Merelbeke kwam met dichtgeknepen billen weg… Ook een vrijschop van Yagan draaide nog gevaarlijk voorbij de kruising. Na de pauze was Merelbeke eerst aan zet, maar Van Der Wild knalde een voorzet van De Weirdt nogal onstuimig hoog over doel. Ook Michiel De Bruycker had bijna de gelijkmaker aan de voeten toen hij zich op aangeven van Van Laere mooi vrij draaide in de zestien, maar ook nu ging de afwerking een metertje naast.

Van De Velde probeerde het voor Zwevezele van op afstand, doch zonder enig gevaar. Merelbeke bleef hard werken en Zwevezele werd op eigen helft gedrukt. Eerst besloot De Bruycker nog net naast de kooi, maar het was thuisdoelman Depaepe die zijn teammaats een koude rilling bezorgde toen hij de bal zo maar in de voeten van Zwart speelde, die meteen de assist boodt aan zijn collega, maar met een slechte balcontrole draaide Godart de reuzenkans vakkundig de nek om. Ook De Bruycker tekende nog bijna voor de inmiddels oververdiende puntendeling toen hij zich op aangeven van invaller Van Spittael mooi vrij draaide voor doel en snoeihard uithaalde, maar nu was doelman de Paepe allert en hij devieerde de knal. Ondanks een goede partij kon Merelbeke wederom geen punten op zijn conto schrijven. Maar de geleverde inzet gee� alvast hoop voor de toekomst…

Verslag Patrick De Vos

Vergelijkbare berichten