Merelbeke verovert scalp van competitieleider Maldegem.

Met de wedstrijd KFC Merelbeke – Maldegem gaan we bijna 10 jaar terug in de tijd en grabbelen we even in de oude doos van onze wedstrijdverslagen. Trainer met dienst Filip Duquet loodste zijn team met aanvoerder Davy De Schryver naar een mooie overwinning. Nieuwkomer in de sportieve staff Maxime Decraene was toen ook nog een van de sterkhouders op het middenveld. Lees hierna hoe het hen verging…
Met de wat mindere prestaties van de voorbije weken in het achterhoofd was het afwachten hoe het fanion van KFCM zou uitpakken tegen competitieleider Maldegem.

Maar alle twijfel werd na 4 minuten spel al weggeveegd als Van Peteghem op aangeven van kapitein De Schryver met een mooie lob de bezoekende doelman te grazen nam. Toch kon Merelbeke niet al te lang genieten van zijn vroege voorsprong want toekomstig KFCM Speler Van Rie wou duidelijk zijn visitekaartje achterlaten in Merelbeke 

want via een mooie actie met kompaan Baes plaatst hij met een knap grondscherend schot de score weer in evenwicht. Merelbeke was niet onder de indruk en bleef goed combineren vanuit een goed georganiseerde defensie. Een knap spelende Van Peteghem kan op rechts infiltreren, maar zijn schot eindigt jammer genoeg in het zijnet. Maldegem dreigt na hoekschop via een een trap van Baes die net over de deklat zeilt.
In dezelfde minuut kan Merelbeke langs de overzijde een aanval opzetten via Ufuk, maar ook zijn poging loopt spaak op een mooie parade van de bezoekende doelman. 
Maar uitstel is geen afstel, en als kapitein De Schryver op slag van rust een vrijschop mag nemen is het de goed gevolgde Kobe De Rudder die met een goed gerichte kopbal de 2-1 op het scorebord plaatst. Na de pauze is het zoals verwacht Maldegem die het meeste initiatief neemt en KFCM onder druk zet.
Arne De Smet probeert een eerste maal via een lobbal die over het Merelbeekse doel dwarrelt. Junior Van Assche kan dan door de buitenspelval van Merelbeke glippen, maar ook hij is te onbesuisd in de afwerking. Van Hee probeert het dan van op afstand, maar ditmaal staat een secuur keepende Stevens met een mooie parade in de weg. Ook Merelbeke doet zijn duit in het zakje, want als een poging van Ufuk via De Witte van de lijn geveegd wordt komt Maldegem er met de schrik vanaf. 

KFCM speelt zijn geliefkoosde spel en loert op de counter. Ufuk heeft de derde Merelbeekse treffer aan de voet wanneer hij oog in oog komt te staan met de bezoekende doelman, maar zijn controle is te onscherp om goed te kunnen afwerken en weg is de kans. Toch kan de KFCM aanhang een tweetal minuten later toch een derde maal juichen als Maxime Decraene op corner de bal mooi terugkopt richting knikker van Ufuk. Deze maal is Erdogan wel scherp en knikt de 3-1 tegen de touwen. Maldegem moet bekomen van deze treffer en dit is het sein voor Elewaut om een mooie actie op te zetten in het strafschopgebied van de bezoekers. Alleen een foutieve ingreep kan zijn infiltratie stoppen en scheidsrechter Vandenhaesevelde legt de bal terecht op de stip. Vleminckx knalt de bal keihard midden in doel en de 4-1 overwinning van Merelbeke tegen de competitieleider is een feit.
Merelbeke verovert hiermee een belangrijke driepunter en uiteraard zijn wij hier heel blij mee. Hopelijk kan KFCM volgende week tegen Eeklo een vervolg breien aan deze zeer knappe prestatie.