Merelbeke wint streekderby!

KFC Merelbeke stond zondag jongstleden voor een serieuze uitdaging bij de buren van SC Dikkelvenne.Wou men bij Merelbeke niet volledig wegzakken in het degradatiemoeras, dan moest er absoluut gewonnen worden. Gemakkelijker gezegd, dan gedaan natuurlijk, maar de Merelbekenaars verkochten hun huid duur, streden voor elke morzel grond, en dankzij goed doelmanswerk van Tanguy Segers en een eerste doelpunt van verdediger Matthias Lievens werd de doelstelling én de superbelangrijke driepunter binnen gehaald.

Dikkelvenne startte verrassend nogal aftastend en afwachtend.   Zo   vlot   liep  het aanvankelijk niet bij de thuisploeg en Merelbeke nam de geboden ruimte in dank aan. Het was Van Cauwenberghe die via een vrijschop voor een eerste doelgevaar zorgde, maar de bal krulde recht in de armen van thuisdoelman Van Goethem.

Seynaeve was tot twee maal toe doortastend op de linkerflank, maar de Merelbeekse aanval kwam telkens te laat op het appel, om uit de scherpe voorzetten gevaar te puren. Merelbeke stoorde hoog en bleef Dikkelvenne op de eigen helft onder druk zetten. Michiel De Bruycker mocht een tweede vrijschop nemen op een niet onaardige plaats, net buiten de grote rechthoek, maar het leer week af op een verdedigend been. Van Der Wilt profiteerde van de afschamper en verstuurde de assist voor Matthias Lievens, die aan de tweede paal onhoudbaar binnen knalde (0-1 ’32). Merelbeke had zijn o zo belangrijke voorsprong beet. Bij Dikkelvenne beseften ze nu pas hun situatie en kort voor de rust was dit het sein voor een snelle en scherpe counter, waarna Vercauteren een metertje naast het doelhout besloot. Ook na de pauze was Dikkelvenne het eerst aan zet, maar Van Der Cruyssen ontmijnde een gevaarlijke voorzet      van      Panneel     in hoekschop. Merelbeke kon aanvankelijk het gevaar van de thuisploeg goed afweren, maar de inbreng van Laerenbergh was voor Dikkelvenne het sein om nog eens alles uit het aanvallende arsenaal te halen.

Merelbeke moest nu in allerijl in de loopgraven, en het was de zeer dreigende en opvallende Laerenbergh die een voorzet van van Desmet hoog over de dwarsligger devieerde. Ook de Jordi Van Laere liet zijn Merelbeekse invalbeurt niet onopgemerkt voorbij gaan, maar na een knappe individuele actie besloot hij te onstuimig een metertje naast de Dikkelvense kooi. In de zestien van Merelbeke geraakte de bal maar niet weg uit de gevarenzone en Laerenbergh pakte uit met een bom ter hoogte van de kleine rechthoek, maar Segers pareerde de knal met een wereldsafe in hoekschop. Met deze corner openden de VDK’ers een laatste blitz-offensief, maar Merelbeke had, bijna voor het eerst dit seizoen, het geluk aan zijn zijde. Niet minder dan twee zeer dreigende doelpogingen bleven steken in het benenbos voor doel en het was uiteindelijk Van Eecke die een allerlaatste mogelijkheid voor de thuisploeg over de dwarsligger op het dak van het doel knikte. Scheidsrechter Stevens vond het voldoende en Merelbeke kon uitbundig de viering starten van deze zeer belangrijke driepunter…

Vergelijkbare berichten