Met overwinning op Westhoek de winterstop in (0-3)

Voor de verste verplaatsingswedstrijd op de kalender reisde KFC Merelbeke af naar het West-Vlaamse Ieper. Een klapband van de teambus dreigde eerst nog roet in het eten te gooien, maar ons fanion geraakte toch veilig en op tijd ter plaatse voor aanvang van de laatste competitiewedstrijd in 2021. De 0-3 eindstand op Westhoek zou eventueel een gemakkelijke overwinning doen vermoeden, maar zo was het helemaal niet. Merelbeke moest in het West-Vlaamse Ieper alle zeilen bijzetten om afstand te nemen van een zeer gemotiveerd elftal dat sterk van zich afbeet, maar het vergat af te maken tijdens enkele cruciale fases.

Het was De Rock die voor een eerste dreiging zorgde toen hij de achterlijn haalde, maar de voorzet werd onderschept voor de neus van Straetman en Van Laere, die klaar stonden om binnen te duwen. Handspel van Vervacke in de strafschopzone van Westhoek zorgde voor een eerste grote Merelbeekse mogelijkheid. Bob Straetman (wie anders?) zette doelman Coffyn op het verkeerde been en trapte geplaatst de elfmeter tegen de touwen (0-1 ’10). KFC Merelbeke had zijn belangrijke vroege voorsprong beet en kon al iets rustiger gaan acteren. Maar dit namen de Merelbeekse actoren wel heel letterlijk, want plots sloop een soort gelatenheid in het spel en zo kwam de thuisploeg fors opzetten. 

Een klapband van de teambus gooide bijna roet in het eten…

Een zeer dreigende Luckx besloot tot twee maal toe net naast het Merelbeekse doelkader. Merelbeke slaagde er toch in om de mooiste actie van de wedstrijd in mekaar te boksen toen Van Laere met een knappe deviatie zijn maatje Straetman alleen op doelman Coffyn af stuurde, maar de plaatsbal bolde centimeters naast het Ieperse doel. De thuisploeg bleef evenwel ook sterk acteren en het was Chateau die een reuzenkans de nek omwrong toen hij een loepzuivere assist van Cremers naast doel besloot (’22). Kort daarna was het de beurt aan Simoens die een teenlengte te kort kwam om een tweede afgemeten assist van Cremers over de lijn te duwen (’28). Merelbeke kroop tot twee maal toe door het oog van de naald, maar de thuisploeg had nog meer in petto. Cremers trapte een hoekschop in het pak en het was Chateau die devieerde, maar doelman Maes pakte uit met één van zijn wereldsaves en voorkwam de zo goed als gemaakte gelijkmaker (’34). De Ieperlingen hadden wel heel wat energie verbruikt en dit was er ook na de rust aan te zien. Het pressievoetbal van de eerste helft was samen met de ondergaande zon verdwenen en Merelbeke profiteerde gretig van de geboden ruimte. 

Het was invaller Gillis Verhelst, die voor de tweede week op rij zijn invalbeurt de nodige glans gaf, toen hij de assist voor de 0-2 voorsprong afleverde aan Van Laere die tegenvoets doelman Coffyn te grazen nam (’66). Westhoek trapte eerst nog een vrijschop hoog over, maar dit zou een laatste wapenfeit van de thuisploeg zijn. Klaas De Rock besloot eerst nog een doorbraak op doelman Coffyn en ook Verkindere kon een soliede kans op aangeven van kapitein Bultheel niet tot een goed einde brengen. Het was Kapo Bultheel zelf die nog uitpakte met een knap afstandsschot dat amper een half metertje naast de Ieperse kruising zeilde, maar toen Max De Ruyver aan de tweede paal een hoekschop van Straetman tegen de touwen knikte, verzekerde hij de mooie overwinning. (0-3 ’89).
Merelbeke pakt hiermee nog een belangrijke driepunter mee de winterstop in en kan nu met een gerust gemoed, 25 punten en een zevende plaats in de rangschikking de batterijen even opladen.
En daar zouden we bij aanvang van de competitie onmiddellijk voor getekend hebben, toch?

Vergelijkbare berichten