Olsa Brakel telt KFC Merelbeke uit tijdens vijf dolle minuten in tweede speelhelft (4-1)

Dat de uitslag van een voetbalwedstrijd niet altijd een juist beeld geeft van de verhoudingen op het veld is geen uitzondering en dit was ook het geval na de wedstrijd Oldsa Brakel waarbij KFC Merelbeke vooral tijdens de eerste helft demonstreerde. Een Merelbeekse 0-3 voorsprong aan de rust zou geenszins overdreven geweest zijn, ware het niet dat de onze aanval te weinig doeltreffend was en slechts één doelpunt puurde uit een karrenvracht aan loepzuivere doelkansen. De thuisploeg was onmondig tijdens de eerste helft, maar strafte een tot 10 spelers gereduceerd KFC Merelbeke genadeloos af tijdens een dolle vijf minuten in de tweede helft.

Merelbeke begon zeer gedreven en met veel power aan de wedstrijd en de eerste kansen volgden al snel. Falzone zette een mooie één-twee op met Verkinderen, maar Straetman kon het leer aan de eerste paal net niet deviëren. Even later pakte een zeer bedrijvige Straetman uit met een schot dat slechts met grote moeite door doelman Lenvain in hoekschop werd verwerkt. 

Er stond dan al bijna een half uur speeltijd op de klok toen Brakel aan een eerste kans toe kwam , maar Shala knalde een assist hoog over de kooi van Maes. Merelbeke bleef de beste combinaties op de kunstgrasmat leggen en zo kon Van Laere op aangeven van Verkindere afstormen op doelman Lenvain, die de plaatselijke achterstand voorkwam met een doeltreffende tussenkomst. Dit was slechts uitstel van executie, want toen de hard werkende Verheyden op links de doorbraak forceerde stond Van Laere perfect opgesteld om de loepzuivere assist aan de eerste paal binnen te duwen (0-1 ‘29min.). Even later was het Verheyden zelf die door Straetman de straat werd ingestuurd, maar doelman Lenvain had Dame Fortuna aan de zijde toen hij het leer met wanhoopspoging uit zijn doelvlak kon slaan. Merelbeke bleef evenwel op jacht gaan naar het inmiddels oververdiende tweede doelpunt, maar ook Falzone had niet echt geluk toen hij uitpakte met drietrapsraket en het leer rakelings langs de Brakelse kruising zag zoeven. Merelbek ging, te karig beloond voor het goede spel, de rust in, maar na de pauze was het nog een schim van zichzelf.

Van Der Wilt liep al vlug tegen zijn tweede geel karton van de middag aan en Merelbeke moest met 10 verder. Dit was het sein voor de thuisploeg om alles op alles te zetten en al vlug stond de score in evenwicht toen Nelis Robin na een Brakelse combinatie  veel te makkelijk mocht binnen tikken (1-1 ‘50min.) Straetman pakte eerst nog uit met een afstandsschot dat wederom door Lenvain onschadelijk werd gemaakt, maar Merelbeke werd nu meer en meer in de verdrukking gespeeld. Brakel rolde hierbij de Merelbeekse linker flank vakkundig op en Robin Nelis mocht zijn tweede van de namiddag tegen de touwen duwen (2-1 ‘71min.) Merelbeke was danig onder de indruk en maakte nu niks meer klaar. Brakel profiteerde gretig en tikte de Merelbeekse defensie op een hoopje en Nelis Robin mocht veel te gemakkelijk zijn hattrick vol maken (3-1 ’75). Er was amper terug afgetrapt of een volledig uitgeteld Merelbeke mocht de kelk tot op de bodem ledigen toen invaller D’Hondt Matisse na een snelle doorbraak de 4-1 voorbij Maes devieerde (‘76min.)

Vergelijkbare berichten