Ondanks rampzalige tweede helft pakt KFC Merelbeke toch nog een punt tegen KRC Harelbeke (1-1)

Er zijn van die wedstrijden waar je na een gelijkspel twee punten hebt verloren, maar na de wedstrijd van zondag laatstleden tegen KRC Harelbeke had Merelbeke het geluk om een punt te winnen. De prestatie die Merelbeke er op het veld afleverde mogen we dan ook verticaal klasseren onder de noemer “Zo vlug als mogelijk te vergeten”, want wat het fanion vooral tijdens de tweede helft presteerde was nationaal voetbal onwaardig. Het gewonnen punt – wat later in de afrekening nog belangrijk zou kunnen zijn- was dan ook het enige positieve wat overbleef na deze draak van een wedstrijd.

Merelbeke begon nochtans niet onaardig, maar er was toch al zeventien minuten spel voorbij eer KFCM een eerste zuivere doelkans kon forceren. Verheyden voerde een nummertje op op rechts en bediende Binst die het leer net naast de kruising devieerde. Even later zorgden diezelfde twee voor de 1-0 voorsprong toen Verheyden strak voorzette en Binst aan de tweede paal kon binnen knikken (22min.) Amper een minuut later solliciteerde Merelbeke zelfs naar de dubbele voorsprong toen Van Buyten een rebound op doel trapte, maar de bal week af op een Harelbeekse voet en ging in hoekschop. Merelbeke verkwanselde een inworp en  Harelbeke counterde supersnel. Soli kreeg daardoor een zee van ruimte op links en mocht vrij voorzetten naar Vanhulle die de gelijkmaker voorbij Maes devieerde (1-1 ‘25min.)  Falzone maakte eerst nog aanspraak op de voorsprong toen hij via een snelle Merelbeekse counter op het Harelbeekse sluitstuk kon afstormen, maar De ketelaere verkleinde kundig de hoek en ontmijnde het gevaar (34min.)

Er werd gerust met een gelijke stand, maar wat het fanion na de herneming bezielde was voor iedereen een enorm raadsel, want de Merelbeekse motor weigerde dienst en sputterde aanhoudend. Niks leek nog te lukken en KFCM kon alleen maar achter de feiten aanhollen. Harelbeke voelde dat er meer in zat en drukte Merelbeke tegen het eigen doel. De Harelbeekse kansen volgden in sneltempo en doelman Maes moest met enkele fenomenale reddingen meerdere malen het vel redden van zijn medespelers, die op fluwelen benen stonden te spelen. Merelbeke slaagde er zelfs amper nog  in om voet te zetten op de helft van Harelbeke en toen het wel gebeurde was het vervolg van een lamentabel allooi en niet voor publicatie vatbaar. Merelbeke mocht dan ook zeer tevreden zijn dat scheidsrechter Verslycken een einde blies aan deze zwakke vertoning. Het punt dat Merelbeke hiermee op zijn conto schreef was dan ook voor 90% de verdienste van doelman Jordy Maes die voor de zoveelste keer de kastanjes uit het vuur haalde voor zijn teammaats.

Vergelijkbare berichten