Onterecht verlies voor Reserven op Gullegem

Onze competitieleiders van de Reserven A van KFC Merelbeke zijn er niet in geslaagd om de topwedstrijd tegen het tweede geklasseerde FC Gullegem naar hun hand te zetten. Een nogal vooringenomen wedstrijdleiding en enkele te vermijden fouten in de defensieve geledingen, deden hen de das om.

Merelbeke begon voortvarend aan de wedstrijd en zette de thuisploeg meteen onder druk. Een aantal doelkansen volgden al snel, maar in de zone van de waarheid sprongen onze jonge talenten te slordig om met de gecreëerde mogelijkheden. Ook scheidsrechter Decuypere was gul voor de thuisploeg, want een loepzuivere penaltyfout en een schot van De Bruyne dat duidelijk over de doellijn ging, werden met de mantel der blinden toegedekt.

Gullegem was daarentegen heel wat efficiënter, want een eerste echte doorbraak resulteerde meteen ook in de lokale voorsprong (1-0 ’12). Merelbeke was duidelijk onder de indruk en liet zich voor de rust een tweede maal en een derde maal verrassen op de counter, met telkens te vermijden doelpunten. Vol goede moed en in de overtuiging deze uitschuiver nog recht te kunnen zetten, begon men aan de tweede periode. Maar ook nu werd Merelbeke niet van de tegenslag gespaard toen doelman Bradt ongelukkig uitgleed en Gullegem zo maar de fel overdreven 4-0 voorsprong op een presenteerblaadje cadeau kreeg (’48). Toen was het genoeg geweest en Merelbeke begon aan een waar offensief waarbij Tomas Brants een eerste maal de trekker over haalde (4-1 ’65). Al vlug volgde de 4-2 toen Alkan Kezer de doorbraak forceerde het het leer netjes naast de lokale doelman in het hoekje dropte (’70)

Gullegem zag de bui al hangen, slaagde er niet meer in om nog enig noemenswaardig gevaar voor het Merelbeekse doel te creëren en begon tergend aan een deskundig spelletje tijd rekken. Maar de opzet lukte niet en de thuisploeg kwam nog meer in de problemen toen Cas Vanlangenhove de lokale doelman vloerde met een knap afstandsschot (4-3 ’88). Merelbeke zette nu alles op alles en met de laatste druppels brandstof in de tanks begon het aan een waar slotoffensief. Via een drietal hoekschoppen werd de bal een aantal malen gevaarlijk in de zestien van Gullegem gedropt, maar jammer genoeg slaagde men er niet meer in, om de inmiddels oververdiende gelijkmaker op het scorebord te prikken.

Vergelijkbare berichten