Ook SK Ronse voor de bijl op Moerkensheide (3-0)

Merelbeke mag nu echt wel prat gaan op een schitterende seizoenstart, want zelfs de meest optimistische prognoses hadden er geen rekening mee gehouden dat het na 5 speeldagen met 12 op vijftien punten zou prijken op een derde plaats in de rangschikking van 2e afdeling Voetbal Vlaanderen. Zo werd zondag jongsleden ook SK Ronse in het verlies gespeeld op Moerkensheide en werd het met een 3-0 nederlaag terug huiswaarts richting Vlaamse Ardennen gestuurd.

Het was Verkindere die al in de vierde minuut van de wedstrijd door de buitenspelval kon glippen, maar zijn lobbal ging, mede gehinderd door de drassige staat van het veld, over de kooi van doelman Van Brussel. Langs de overzijde probeerde ook Falzone om doelman Maes te lobben, maar ook hij zag zijn reuzenkans over doel verdwijnen. Ronse dreigde eerst nog met een schot uit de tweede lijn , maar toen Van Den Winckel een assist richting tweede paal verzond, stond Lievens om de goede plaats om de 1-0 voorsprong met de knikker binnen te buffelen (‘37min.) 

Ook kapitein Bultheel probeerde op aangeven van Hilal nog zijn doelpuntje mee te pikken, maar hij werd afgeblokt door een bezoekende verdediger. Kort voor de rust was het dan toch weer feest voor de thuisploeg. Ringoet verzond de assist en Straetman devieerde het leer in de vlucht voorbij Van Brussel. Wederom een prachtdoelpunt van de Merelbeekse klasbak.(’44min.)

Het was aanvaller Van Laere die na de rust voor het eerste animo zorgde, maar zijn puntertje werd door Van Brussel in hoekschop verwerkt. De bezoekers probeerden nu wel over te schakelen op een soort van powerplay, maar het ervaren Merelbeekse team behield vrij makkelijk de controle over de wedstrijd.

Matthias Lievens 1-0 ’37min.)

Bob Straetman 2-0 ’44min. en 3-0 ’82min.

Het was een wederom goed keepende doelman Maes die de aansluitingstreffer van Ronse voorkwam, toen hij De Kerf dwong om zijn plaatsbal langs de verkeerde kant van het doelhout te deponeren. Merelbeke pakte dan net daarna uit met zijn mooiste actie van de namiddag. Een wederom sterk acterende Kapitein Bultheel, stuurde Hilal de straat in en na een mooie individuele dribbel bediende hij de vrij staande Straetman , die zijn tweede goal van de namiddag en de 3-0 eindstand eenvoudig tegen de netten mocht prikken. Merelbeke blijft zo zijn goede vorm etaleren en het valt meer en meer op dat ons team op alle vlakken aan kwaliteit won. De efficiëntie vooraan en de soliede verdedigende organisatie achteraan leggen Merelbeke voorlopig geen windeieren. De droom van een zorgeloos seizoen zonder degradatiezorgen komt nu al dichterbij. Aanhouden die handel!

Verslag: Benedikt Boone

Vergelijkbare berichten