Penalty beslist over wedstrijd KVK Ninove – KFC Merelbeke (2-1)

Soms is het zo dat de einduitslag van een wedstrijd geen juist beeld geeft van de machtsverhoudingen tussen beide teams. Wel dit was ook het geval na de wedstrijd KVK Ninove – KFC Merelbeke van zaterdag avond jongstleden. Van KVK Ninove is gekend dat ze nog steeds één van de promotiekandidaten naar 1e nationale zijn, dus zouden ze hun huid niet zonder slag of stoot verkopen. KFC Merelbeke had daarentegen niets meer te winnen of te verliezen, maar wou toch bewijzen dat het zijn huidige zevende plaats in de rangschikking meer dan waard was. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een leuke wedstrijd van te maken, en dit werd het ook, maar hoewel na het eindsignaal een gelijk spel beter gerechtvaardigd was geweest, besliste de wedstrijdleiding er anders over met een te zwaar verdikt.

KVK Ninove was het eerst aan zet toen De Bauw een hoekschop hoog over de kooi van Maes mikte (‘3min.) maar amper twee minuten later keek KFC Merelbeke al tegen een achterstand aan toen De Wannemaeker een tweede hoekschop staalhard binnen knikte (1-0 ‘5min.

Bij Ninove bleven ze gevaarlijk acteren via de hoekscoppen en Jordy Maes moets flink aan de bak om een volgende kopbal van De Wannemaeker onschadelijk te maken. Merelbeke moest even in de ankers, maar naar mate de wedstrijd vorderde knokte het zichzelf beter en beter in de wedstrijd. Eerst besloot Seynave nog voorlangs na een knappe één -twee met Bultheel, maar het was Lievens die net zoals vorige week via een hoekschop van Straetman de gelijkmaker  keihard tegen de touwen buffelde (1-1 ’27min.) Inmiddels was de gelijke stand meer dan gerechtvaardigd. Kort voor de pauze kwam Merelbeke dan weer goed weg toen Bael zijn geplaatste lobbal over Maes boven op de dwarsligger zag vallen. 

Na de rust was Merelbeke het eerst aan zet. Straetman had gezien dat doelman Van Den Noortgaete nogal ver uit zijn doel stond en schilderde de bal richting kruising, maar het leer streelde de dwarsligger en ging buiten. Straetman probeerde het een tweede keer met een afstandsschot, maar nu stond doeman Van Den Noortgaete op de goede plaats.

Even later was er consternatie alom. Verkindere onderbrak een Ninoofse infiltratie aan de rand van het strafschopgebied, maar het verdikt van de wedstrijdleiding was buiten alle proportie.  Hoewel de fout buiten de grote rechthoek gebeurde, plaatste Scheidsrechter Bury de bal op de stip en stuurde Verkindere met een tweede geel karton vervroegd richting de douches. Topscorer Romero nam het geschenk maar al te graag in dank af en trapte de strafschop en de 2-1 voorbij Maes. Merelbeke zette alles op alles en met 10 man koos het toch resoluut voor de aanval. Daardoor kon Ninove via de counter nog een tweetal maal dreigen via Mariën en  Ntambue, maar telkens was Maes bij de les. Het was uiteindelijk de Merelbeekse invaller Lagrou, die via een afstandsschot nog het dichtste  bij de gelijkmaker kwam, maar ook doelman Van Den Noortgaete gaf geen krimp meer en Ninove stak zijn uiterst belangrijke driepunter op zak.

Vergelijkbare berichten