Pijnlijke nederlaag voor onmondig KFC Merelbeke

KFC Merelbeke ontving Zondag jongstleden de ratjes uit Harelbeke. Een team dat aanvankelijk puik aan de competitie startte, maar intussen veilig in de buik van de rangschikking in tweede amateur kampeert. Deze roemrijke tegenstander met een eerste klasse verleden heeft en had dus nog weinig te verliezen, waardoor Merelbeke in staat moest zijn om een toch wel zeer belangrijke driepunter thuis te houden. Voldoende moed puttend uit een aantal goed prestaties tijdens de voorbije periode kon dan ook vol vertrouwen naar deze wedstrijd uit gekeken worden. Maar dit vertrouwen kreeg al vlug een ferme knauw, want wat Merelbeke ten berde bracht was, net zo als de weersomstandigheden, alleen maar kommer en kwel.

Harelbeke startte met de wind in de zeilen en creëerde een eerste mogelijkheid via een door de wind gedragen schot van Braekeveldt, maar doelman Segers zag de bal goed aankomen en pakte makkelijk. Merelbeke had duidelijk moeite om op te boksen tegen de stevige wind maar zette op het kwartier via Mhajed en Elaut, de eerste en later ook de enige vlotte aanval op, waarbij Zwart aan de tweede paal binnen prikte.

Jammer, maar helaas had de lijnrechter buitenspel gezien en het Merelbeekse feestje ging niet door. Wat daarna volgde was eigenlijk niet om aan te zien. Merelbeke kon de bal maar niet in eigen rangen houden en Harelbeke probeerde Segers te verrassen met een aantal door de wind gedragen afstandsschoten die ver over zeilden. Ook de gure weersomstandigheden werkten niet mee om er een aangename pot voetbal van te maken, maar toch waren de bezoekers merkelijk gemotiveerder en agressiever in de duels. Bijna op het halfuur slaagde de zeer aanwezige Mahau in een infiltratie in de zestien van Merelbeke. De daaropvolgende tackle van Alexander Elaut mistte de bal, maar niet de man en het leer ging onverbiddelijk op de stip. Notebaert trapte de 0-1 voorsprong voorbij Segers. Gelukkig was Seynaeve kort voor de rust nog bij de pinken, want hij voorkwam dat Mahau kon afdrukken, nadat hij veel te gemakkelijk door de KFCM defensie slalomde. Dan maar uitkijkend naar beterschap na de rust, maar zelfs met het windvoordeel gaven de Merelbekenaars niet thuis.

Jawel, er was wel een (halve) kans voor Zwart, die net naast het doelhout besloot en tot twee maal toe loste de doelman het leer bij vrijschoppen van Van Den Winckel en Elaut, maar tekenend voor de wedstrijd was er in de verste verte geen Merelbekenaar te zien om de eventuele rebound binnen te werken. Ondertussen viel de regen met bakken uit de hemel en deze zondvloed was allerminst bevorderlijk voor het verdere verloop van de wedstrijd, waarbij we er maar niet in slaagden om nog enig gevaar of animo te creëren. Harelbeke hield de wedstrijd gemakkelijk onder controle en het was dan ook niet verwonderlijk dat Merelbeke het deksel volledig op de neus kreeg, toen Mahau via een snelle counter ontsnapte en beheerst de 0-2 eindstand in de Merelbeekse mand dropte (’90). Het zeer zuur puntenverlies was een feit en Merelbeke zal echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen, wil het zijn verblijf in tweede amateur met een jaar verlengen. Gelukkig volgen nog acht wedstrijden om één en ander recht te zetten…

Vergelijkbare berichten