Puntendeling tegen FC Gullegem ondanks 70% balbezit (1-1)

KFCM is er niet in geslaagd om volledig afstand te nemen van de bezoekers uit Gullegem. Ondanks veel veldoverwicht, 70% balbezit, een penalty en een aantal mooie doelkansen moest het een puntendeling toestaan tegen een team dat vooral probeerde niet te verliezen. De bezoekers klommen, tegen de gang van het spel in, zelfs op voorsprong, maar gelukkig kon Merelbeke de stand vlug in evenwicht brengen. Via een eindoffensief drukte KFCM de bezoekers met de rug tegen de eigen goal, maar moest uiteindelijk toch toestaan dat Gullegem een fel bestreden punt mee huiswaarts nam.

Merelbeke creëerde een eerste kans toen Van Laere een hoekschop van Straetman rakelings voorlangs knikte. Onvrijwillig handspel van Lievens in de grote rechthoek was de aanleiding voor een mogelijke voorsprong van de bezoekers, want scheidsrechter Van Laere plaatste de bal op de stip. 

Doelman Maes toonde wederom zijn koelbloedigheid en redde Merelbeke evenwel van een vroege achterstand. Merelbeke claimde merkelijk het meeste balbezit, maar kon weinig klaar maken tegen een goed georganiseerd spelend Gullegem. Na de rust was het wederom Merelbeke dat het beste uit de startblokken schoot via een doorbraak op rechts van Verheyden, maar de voorzet werd met de hand beroerd en ook nu ging de bal op de stip. De anders zo trefzekere Straetman joeg de strafschop over de dwarsligger en weg was de kans op de voorsprong. Tegen de gang van het spel in had Gullegem dan dame Fortuna aan de zijde, want een eerste diepe voorzet waaide zo maar in de loop van Van De Wiele die beheerst afdrukte voorbij Maes. (0-1 ‘61min.)

Merelbeke was evenwel  niet onder de indruk van de achterstand en bleef beter en beter uit de combinatie voetballen. Het duurde dan ook niet lang eer Straetman via een hoekschopfase de stand weer in evenwicht kon knikken (1-1 ‘66min.) Gullegem drong dan fel aan via een drietal opeenvolgende hoekschoppen, waarvan er eentje bijna rechtstreeks in doel waaide, maar gelukkig was Maes bij de pinken en ontmijnde het gevaar. De punten voor de mooiste aanvallen waren wel  voor KFCM.  Straetman en Falzone rolden de Gullegemse linker flank op, maar het schot van Falzone draaide voorlangs. Even later waren het Amine Hilal, Falzone en Straetman die zich met een splijtende combinatie door de bezoekende defensie werkten, maar nu werd de knal van Straetman ontzet door een puike parade van doelman Vanderbeken. Merelbeke had op basis van het geleverde spel en een aantal 100% kansen zeker het recht op volle buit, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de puntendeling.

Vergelijkbare berichten