Scheve situatie rechtgezet tegen competitieleider Zwevezele (2-2)

Hoog bezoek bij KFC Merelbeke, want niemand minder dan de Vlaamse wielerlegende en Flandrien Peter Van Petegem kwam er twee door hemzelf gesigneerde wieleroutfits overhandigen aan de winnaars van de EK pronostiek van KFC Merelbeke. Het waren oud Sporting Merelbeke voetballer Eddy Raes en onze eigen Dean Van Den Winckel die deze leuke trofee in ontvangst mochten nemen.

Soms kan de interpretatie van een behaald punt heel verschillend zijn. In sommige wedstrijden heb je dan 2 punten verloren, maar in het geval van de laatste thuiswedstrijd tegen de autoritaire competitieleider KSV Zwevezele was de teneur na de wedstrijd er één van een gewonnen punt. Het eindsignaal van scheidsrechter De Couvreur klonk dan ook als een bevrijding in de oren, want KFC Merelbeke had er zo net een fel bevochten prestatie in helse weersomstandigheden opzitten, waarbij ze een scheve situatie ombogen naar een meer dan verdiende puntendeling.

De eerste kans was voor Merelbeke toen De Rock een gevaarlijke voorzet richting Van Laere verstuurde, maar Makonga haalde de angel uit de fase. Zwevezele creëerde aanvankelijk het meeste overwicht en pakte uit met een eerste ferme dreiging toen topscorer Braem een reuzenkans op het doelhout besloot. Even later viseerde Braem al voor de tweede maal het doelkader, waarbij de thuisploeg wederom goed weg kwam, maar Merelbeke counterde snel en zo kon Van Laere alleen afstormen op het Zwevezeelse doel. Doelman Carré deed eerst het schot van Van Laere afwijken op het doelhout en ontmijnde daarna ook het reboundschot van kapitein Bultheel. Zwevezele had dan dame Fortuna aan de zijde want een voorzet van Devos week af op het been van Van Den Winckel, en krulde voor bij Maes in de Merelbeekse doelmond (0-1 ’23).

Ook na de rust werd Merelbeke niet gespaard van tegenslag. Na een aanvallende fase van de bezoekers besloot Yagan van op afstand. Van Der Wilt reageerde instinctief met een beweging van de schouder richting bal en devieerde in hoekschop. Scheidsrechter De Couvreur zag evenwel handspel en oordeelde zeer streng toen hij Van Der Wilt vervroegd met een rood karton de douches instuurde. Braem trapte de strafschop strak voorbij Maes en de 0-2 achterstand was een feit (’49min.). De opgehoopte grijze wolken boven Moerkensheide werden zwarter en zwarter en Merelbeke zag letterlijk en figuurlijk de buien over zich heen vallen. Maar de Merelbekenaars lieten zich niet kisten en rechtten de rug. Een achtervolging in ware Flandriën stijl ontsproot uit de benen van het Merelbeekse fanion. Rogiers pakte uit met een strakke voorzet richting tweede paal, maar De Rock besloot net naast de kooi. Merelbeke kwam nu meer en meer opzetten, maar doelman Maes moest eerst nog een pegel van Marmitte in twee tijden redden. De thuisploeg zette nu alles op alles en forceerde een scrimmage voor het Zwevegemse doel waarbij Verzele de bal met de hand deed afwijken. Ook nu was Scheidrechter De Couvreur onverbiddelijk en stuurde Verzele met een rood karton richting de uitgang. 

Straetman trapte de elfmeter eerst nog binnen bereik van doelman Carré, maar zijn reboundschot ging wel tegen de Zwevezeelse netten en zo had Merelbeke zijn inmiddels verdiende aansluitingstreffer beet (1-2 ‘65min.) De bevrijding van Merelbeke was nu compleet en Zwevezele moest noodgedwongen in het verweer. De Rock pakte op rechts uit met een mooie actie en een splijtende voorzet, maar Van Laere kreeg de bal niet lekker op de voet en besloot de reuzenkans naast het doelkader. Dit was slechts uitstel van Merelbeeks geluk, want toen Straetman een hoekschop richting strafschopgebied verstuurde was het Van Laere die met een knappe kopbal de 2-2 tegen de netten knikte en zo de Merelbeekse tribune deed recht veren van plezier (‘82min.) Zwevezele nam nu geen risico’s meer en consolideerde de puntendeling. Voor Merelbeke een gelijkspel dat toch een beetje als een overwinning aanvoelde…

Vergelijkbare berichten