Slap acterend Merelbeke met lood in de benen tegen KVV Zelzate

Waar vorig weekend na de wedstrijd op SCT Menen nog alle superlatieven over de uitzonderlijk goede  Merelbeekse prestatie boven gehaald werden, was het zondag laatstleden een volkomen tegengesteld gevoel dat heerste na de thuiswedstrijd tegen KVV Zelzate. Het was alsof het Merelbeekse elftal met lood in de benen speelde, want ze maakten weinig klaar tegen een op alle vlakken beter en agressiever voetballend Zelzate.
Het was daarenboven een foutloos keepende Jordy Maes die met enkele miraculeuze reddingen zijn kompanen behoedde voor een grotere blamage.

Al in de eerste minuut van de wedstijd moest Maes de spreekwoordelijke meubelen redden na een snelle doorbraak en schot van Broeckaert. Ook de volgende kans was voor de bezoekers toen Van Camp een voorzet van dichtbij tussen de palen knikte, maar ook nu was Maes op het appel. 

Merelbeke probeerde wel de combinatie te zoeken, maar de bal wilde maar niet in de goede richting rollen. Dit ondervond ook topschutter Straetman, toen hij op aangeven van Van Laere zijn voorzet richting Hilal de mist zag in gaan. Maes mocht zich dan nog eens opwarmen met een mooi parade na een kopbal van Vandenhende. Ook Antwi mocht in het Merelbeekse strafschopgebied aanleggen van dichtbij, maar gelukkig knalde hij de reuzenkans hoog over de dwarsligger. Merelbeke speelde met vuur, maar kwam er voorlopig goed mee weg.
Ook na de rust toonde Merelbeke geen tekenen van enig beterschap. Het waren de bezoekers die voor gevaar zorgden, en doelman Maes moest wederom aan de bak na een knal van Antwi die hij in twee tijden onder controle kreeg

Merelbeke slaagde er toen eindelijk eens in om een ver dragende aanval in mekaar te boksen, maar toen Van Laere ongelukkig in de schietbaan van Rogiers ging staan werd de enige noemenswaardige Merelbeekse kans teniet gedaan. Zelzate kreeg dan eindelijk het lang verwachte loon naar werken. Maertens forceerde de doorbraak op links en Broeckaert mocht de assist van dichtbij en onhoudbaar tegen de Merelbeekse netten duwen (0-1 ‘80min.) Merelbeke probeerde nog wel het (on)tij te keren, maar toen Straetman de laatste kans met een zwak schotje afwerkte, en doelman Trouvé makkelijk mocht oprapen, was dit tekenend voor gans de wedstrijd en de totale Merelbeekse off-day.

Vergelijkbare berichten