|

Sportief Manager Erwin Poffé blikt vooruit op de nakende seizoensstart – Are You Ready?

Een jaar zonder ...

En of het raar was…. een jaar zonder voetbal, een jaar zonder de traditionele donderdagen die zo gekend en gesmaakt zijn bij KFC Merelbeke, een jaar zonder…
Maar ondanks dit alles, waren er ook nog een aantal zekerheden….
Vanaf december startten de eerste gesprekken en begonnen we terug aan de samenstelling van de kern en zo draaide de transfercarrousel al vlug op volle toeren…
Toegegeven, het was anders dan anders, spelers zochten in eerste instantie naar meer zekerheid dan naar een nieuw of gek avontuur. Maar toch moesten we onze lach onderdrukken, toen we merkten dat sommige clubs –  nota bene zij die het hardst riepen dat de coronacrisis had toegeslagen –  toch al met een serieus transferoffensief waren begonnen…

"7 spelers kozen voor zekerheid en tekenden voor een verlengd verblijf van 2 jaar"

Wat gebeurde er met onze Kern?

Een wetmatigheid: de eerste doelstelling is altijd de bestaande kern zo veel mogelijk behouden…..en daarna diezelfde kern versterken met paar doelgerichte transfers zodat er voldoende concurrentie is en een afgewogen mix ontstaat van jong talent èn ervaring. Zo worden we ieder jaar net dat tikkeltje sterker.
Daar slaagden we echt wel in… Enkel Niels Verheyden vertrok als basisspeler omdat de combinatie afstand werk/thuis/ Merelbeke niet meer combineerbaar was…
Voor de rest bleef de volledige basis. 7 spelers lieten de zekerheid primeren en tekenden zelfs voor een verlengd verblijf van 2 seizoenen…

De volledige centrale as bleef met Jordy Maes, Matthias Lievens, Dean Van Den Winckel ,Merijn Rogiers, Rob Van Der Wilt, Roy Bultheel, Robbie Ringoet, Nathaniel Lagrou, Emiel Marien , Amine Hilal en Jordi Van Laere, evenals onze verdedigende flankspelers Alexander Seynaeve en Gilles Michiels en aanvallers Ilias Mjahed, Milan Servaes en Sasah Oduro.

"We hunkeren om onze ploeg voor te stellen aan onze sponsors en supporters"

Waar en op welke posities werd er versterkt?

Vooreerst werd ons doelmannen-potentieel uitgebreid met Jordy Engelbinck en Bodan Balint… 2 jonge talenten die beiden hun opleiding bij profclubs kregen en samen met Jordy Maes onder de vleugels genomen worden van onze nieuwe keeperstrainer Thierry De Jonghe.

Als flankverdedigers kwamen Gillis Verhelst en Ayron Verkindere er bij. Beiden blikken terug op een nationale jeugdopleiding in de pro-league, en kregen er tevens een profcontract. Vorig seizoen waren ze beiden actief  bij reeksgenoot Westhoek

Op de flank haalden we met Bob Straetman toch wel een naam binnen – Op deze leeftijd 40 selecties in de Jupiler Pro League kan tellen – maar ook zijn gedrevenheid, professionalisme en de juiste spirit overtuigden ons snel !
Ook onze Braziliaan Allesandro Rodrigues, een type zoals Ilias Mjahed, haalden we er bij en ook  van hem verwachten we mooie dingen en het spreekwoordelijke Samba-voetbal.

 

En dan voor alle ploegen een zoektocht.. de diepe spits .

Met Jordi Van Laere hadden we al een jong talent die in 2 jaar KFC Merelbeke zijn stek in de aanvalslinie veroverde en al bewezen heeft wat hij in zijn mars heeft.
Zijn spitsbroeder voor volgend seizoen wordt Klaas De Rockzijn doeltreffende statistieken zijn ons allen bekend – waarvan we hopen dat hij ook bij ons zeer regelmatig de netten doet trillen. En laat ons eerlijk zijn, daar draait het toch om in het voetbal  …goals maken !

En onze ambities?

Uitspraken over ambities zijn altijd gevaarlijk, maar ik durf toch te stellen dat coach Davy De Schryver, samen met zijn nieuwe assistenten Jens Gits en Thierry De Jonghe en de bestaande staff Kevin Van De Wiele en Cédric Van Aelst over een goed uitgebalanceerde kern kunnen beschikken waar alle posities trouwens dubbel bezet zijn en er heel wat intrinsieke kwaliteit aanwezig is….
Maar het is ook afwachten zijn hoe de spelers een jaar zonder voetbal hebben verteerd. Gaan er niet sneller blessures optreden? Alleen daarom  geloven we dat een sterke en goed gestoffeerde kern dit seizoen – nog meer dan anders – belangrijk zal zijn !

We zijn er in elk geval  klaar voor en hunkeren om de ploeg voor te stellen aan onze supporters, sponsors en sympathisanten in het seizoen na de coronapandemie en voor de intrek in onze nieuwe thuishaven De Molenkouter.

"En laat ons eerlijk zijn, daar draait het toch om... goals maken"

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *