Streekderby baart een (f)lauw kijkstuk (1-1)

Racing Club Gent en KFC Merelbeke stonden voor de tweede maal in hun bestaan tegenover elkaar voor een officiële competitiewedstrijd. Omdat beide teams en spelerskernen goede relaties onderhouden, waren de zenuwen dan ook hoog gespannen voor deze onvervalste streekderby. Door de als onterecht beschreven nederlaag in de heenwedstrijd trok KFC Merelbeke ook met enige revanchegevoelens naar het mooie PGB Stadion aan de Eikstaat te Oostakker. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een spannende kraker in de tweede amateurreeks van te maken. Maar “het kan verkeren” zei Bredero, want beide coaches verkozen er een tactisch steekspel van te maken dat via heel veel middenveldspel uitmondde in een weinig verkwikkende wedstrijd. Beide teams waren nauwelijks in staat om mekaar het vuur aan de schenen te leggen en het eindresultaat, een 1-1 gelijkspel, was dan ook billijk.

Wie uitkeek naar een verkwikkende pot voetbal was er vlug aan voor de moeite, want geen van beide teams was ook maar in staat om al voetballend een doelkans – die naam waardig – te creëren. De duels vonden vooral plaats op het middenveld en de op één hand te tellen (halve) kansen kwamen er via enkele vrijschoppen, maar ook hier werden beide doelmannen op geen enkel moment in verlegenheid gebracht. Dan maar vlug naar de tweede helft die qua spanningsniveau toch iets beter leek te gaan worden. Een penaltyfout op Kevin Elaut luidde voor KFC Merelbeke de eerste echte grote mogelijkheid in om op voorsprong te klimmen. Van Den Winckel nam plaats achter het kanon maar doelman Frans koos de goede hoek en niet gespaard van enig geluk en via de doellijn, klemde hij het leer in twee tijden. De Ratjes kwamen met de schrik vrij, maar counterden gevat. Beshliaha verstuurde een scherpe voorzet en Caryn knalde onhoudbaar in de vlucht voorbij Segers (1-0 ’54).

Merelbeke kreeg even een tik, maar ging gretig in de achtervolging. Het was Zwart die het eerst aan zet kwam toen hij een voorzet van Elaut net naast het doelhout plaatste. Racing Gent dreigde een tweede maal via doelpuntenmaker Caryn, maar nu week zijn schot af via goed verdedigingswerk van Van Cauwenberghe. Merelbeke bleef jacht maken. Seynaeve trok zijn zevenmijlslaarzen aan en kreeg op links een vrijgeleide van de Genste defensie, waarna hij de goed gevolgde De Weirdt bediende, die het leer in twee tijden voorbij doelman Frans knalde (1-1 ’75). Merelbeke had zijn inmiddels verdiende gelijkmaker beet. Beide teams verzoenden zich met de puntendeling en tekenden de wapenstilstand. Merelbeke pakte een belangrijk punt in de strijd om het behoud en dit zou wel eens van veel groter belang kunnen zijn.

Vergelijkbare berichten