Stuntzege tegen Mandel United

KFC Merelbeke heeft zichzelf en zijn supporters zondag jongstleden een mooi eindejaarsgeschenk bezorgd door een verdiende 3-1 thuiswinst en stuntzege tegen titelfavoriet Mandel United. In de heenwedstrijd werd het nog 2-2, maar verdiende Merelbeke er ook al meer, maar tijdens de thuiswedstrijd namen de Merelbekenaars vlot de maat van de West-Vlamingen en staken maar al te graag een felbevochten, maar oververdiende driepunter op zak. Hiermee doet KFCM ook een goede zaak in de rangschikking, want het wipt nu ook over buur Dikkelvenne naar een elfde plaats.

Merelbeke begon nochtans niet zo voortvarend aan de wedstrijd, want Mandel klom al in de negende minuut op voorsprong, toen een eerste echte aanval via de flank resulteerde in een scherpe voorzet die gemakkelijk werd binnen getrapt door Pyck. Deze goal was het sein voor Merelbeke om de wedstrijd nog steviger in handen te nemen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Er volgden enkele halve kansen voor de thuisploeg, maar toen een zeer bedrijvige Bultheel de voor het eerst debuterende jonge spits Jordi Van Laere kon aanspelen tussen de Mandelse defensie, draaide deze zich mooi vrij en plaatste het leer ongrijpbaar voorbij doelman Lalemant. De toen al verdiende gelijkmaker was een feit.

Maar Merelbeke beruste niet en ging daarna gretig op zoek naar de voorsprong. Dank zij de onverdroten inzet van de Merelbekenaars kreeg Mandel geen meter ruimte en slaagden ze amper in enige dreiging. Het was De Bruycker die met een mooie individuele actie voor een volgende mogelijkheid zorgde, maar zijn goed gerichte trap week op een verdedigend been af in hoekschop. Merelbeke bleef gevaarlijk acteren op de helft van de tegenstander en groot was dan ook het ongenoegen toen Van Laere zich kon doorzetten, maar in het strafschopgebied met een forse por in de rug tegen de grond werd gewerkt. De enige rechtmatige beslissing zou een strafschop zijn geweest, maar scheidsrechter Schoenmaeckers had net een aanval van acute blindheid en Merelbeke kon fluiten naar zijn elf meter. Van Laere bleef met zijn snelheid een gesel voor de Mandelse defensie, en doelman Lalemant moest zich reppen om een dreigende boogbal uit de kruising te vissen en te verwerken in hoekschop. Toen pas konden de bezoekers nog eens aanspraak maken op een gevaarlijke counter, maar Pyck trapte zijn schot binnen het bereik van doelman Segers. Kort voor de pauze volgden terug twee reuzenkansen voor Merelbeke. Eerst zorgde De Bruycker voor animo toen zijn afgeweken schot bijna voor een Mandelse owngoal zorgde, maar het was doelman Lalemant die zijn team echt behoedde voor de achterstand, toen hij bij de daaropvolgende hoekschop een regelrechte wereldparade in huis had na een loeihard vluchtschot van Van Laere.

Ook na de rust was Merelbeke eerst aan zet. De Weirdt verstuurde op links een gemeten voorzet, maar Van Laere kon er net de knikker niet voldoende achter krijgen. Merelbeke loerde nu geliefkoosd en zeer gevaarlijk op de counter. Het was De Bruycker die tekende voor het voorbereidend werk toen hij zich kundig voorbij zijn persoonlijke bewaker wurmde en hard en scherp voorzette naar Van Laere, die de assist en de inmiddels oververdiende 2-1 voorsprong hard tegen de Mandelse netten knalde. Bij Mandel kregen ze nu pas echt hun handen vol met de Merelbeekse scherpe counters. Tot twee maal toe loodste Bultheel zijn maatje Van Laere door het hart van de Mandelse defensie, maar telkens was er een zeer attent keepende Lalemant die zijn team behoedde. Het was kapitein Bultheel zelf die de kroon op het werk plaatste, toen hij van op een metertje of vijf buiten de grote rechthoek uitpakte met en zwabberend schot dat Lalemant compleet verraste en zo onhoudbaar in de bezoekende kooi verdween. 3-1! de mooie buit was nu binnen handbereik. De Mandelse Invaller Vanhaecke pakte nog wel uit met een gevaarlijk schot, dat via de vingertoppen van Segers in hoekschop werd verwerkt, maar het was Merelbeke dat via een counter van kilometervreter Elaut en afwerker De Bruycker voor de allerlaatste mogelijkheid zorgde, maar ook nu stond doelman Lalemant pal. Met het rapport van zeven punten op negen uit de laatste drie wedstrijden, kunnen de Merelbekenaars met een gerust gemoed de winterstop in…

Vergelijkbare berichten