Twee gezichten en drie goals tegen KVK Westhoek

Voor de tweede thuiswedstrijd van het nog jonge voetbalseizoen ontving KFC Merelbeke het West-Vlaamse KVK Westhoek. Van deze tegenstander wisten we dat zij vorig seizoen een moeilijke start maakten, maar na de winterstop fel kwamen opzetten en zelfs mee aan de leiding stonden voor de derde periodetitel, toen de competitie door Corona definitief werd stil gelegd. Merelbeke verzamelde uit zijn eerste drie competitie wedstrijden twee punten op negen, dus, moest er gewonnen worden om het contact met de beoogde middenmoot van de rangschikking niet te verliezen. Maar gezien de Covid perikelen in het elftal en het missen van belangrijke pionnen zoals Van Der Wilt en Rogiers was dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Onze coaches Decraene en De Schryver moesten noodgedwongen de opstelling fel hertekenen.
De start van de wedstrijd was evenwel niet zo hoopgevend, want Westhoek verraste met een onuitgegeven opstelling en zette zo meteen doelman Maes aan het werk toen Robaeys vrij mocht aanleggen op aangeven van Cremers. Merelbeke moest in het verweer, maar reageerde via Verheyden met een knal op de paal. Kapitein Bultheel joeg de rebound hoog over het West-Vlaamse doel. Westhoek bleef het meest bedrijvige elftal op het veld en Maes moest alles uit de kast halen om een knal van Cremers over de dwarsligger te deviëren. Mjahed kon zijn onmiddellijke bewakers maar niet verschansen en probeerde het dan maar van op afstand, zonder succes en ver naast het doelhout. Pas op slag van rust slaagde Merelbeke er in om via Amine en Mjahed een waardige counter op te zetten, maar Verheyden besloot te zwak in de handen van doelman Paepe.

Merelbeke kwam in een andere opstelling uit de kleedkamers, maar kwam eerst nog goed weg toen Seynaeve een verdedigende interventie mistte en de volledig vrij staande Robaeys gelukkig voorlangs besloot. Via een snelle counter van Verheyden en een dreigend schot van Mjahed knokte Merelbeke zich beter en beter in de wedstijd. Het was Gilles Michiels die de wedstrijd helemaal open brak, want toen hij na een scherpe infiltratie gehaakt werd in het strafschopgebied plaatste scheidsrechter Wuyts de bal op de stip. Verheyden nam de verantwoordelijkheid en knalde de 1-0 voorbij doelman Paepe (’60). Bij Westhoek waren ze danig onder de indruk van de achterstand. Merelbeke strafte een blunder in de West-Vlaamse defensie ongenadig af toen Verheyden de steel pleegde en de assist leverde aan zijn kompaan Van Laere, die hard en geplaatst binnen knalde (2-0 ’65). Bij Westhoek probeerden ze het tij nog te keren, maar een snelle counter via de klaar kijkende Amine was voldoende om Verheyden op weg te zetten naar zijn tweede roos van de namiddag, die hij ongenadig voorbij doelman Paepe knalde. (’84 3-0)
Ook doelman Maes moest nog fors aan het werk om zijn “clean sheet” te behouden, toen hij een allerlaatste wanhoopspoging van Tanghe in hoekschop moest verwerken, maar dichter bij de eerredder kwamen de bezoekers niet meer. Merelbeke stak zo zijn eerste fel bestreden driepunter van het seizoen op zak.

bekijk hier het wedstrijdblad

Vergelijkbare berichten