Verdienstelijk KFC Merelbeke verliest van competitieleider en titelkandidaat Sp. Petegem (0-2)

KFC Merelbeke is er zaterdag jongstleden niet in geslaagd om punten af te snoepen van competitieleider Sparta Petegem. Merelbeke speelde met een, wegens kwetsuren en schorsingen, sterk vertimmerd elftal toch een zeer verdienstelijke partij tegen een efficiënter, maar niet beter voetballend bezoekend elftal. Coach De Schryver had nochtans heel wat puzzel skills nodig gehad om een weerbaar elftal tussen de lijnen te zetten. Daardoor kregen ook de jonge reserven Ian De Bruyne, Tibo De Schryver en Sari Vatan een eerste selectie in het eerste elftal en moesten Max De Ruyver, Merijn Rogiers, Gillis Verhelst en Alexander Seynaeve de verdedigende taken op zich nemen. Maar op het veld was van deze noodzakelijke ingreep weinig te merken, want het ganse team kweet zich meer dan verdienstelijk van zijn taken. Merelbeke speelde zelfs het beste voetbal, maar ondanks enkele 100% scoringskansen kon het geen afstand nemen van een uitgekookter Petegem dat met één flits en een zeer discutabel doelpunt het laken volledig naar zich toe trok.

Het was Petegem die een eerste mogelijkheid versierde toen Verhelst iets te kort terug speelde op doelman Maes, en Joye gevaarlijk voor doel opdook. Langs Merelbeekse zijde was de eerste kans voor Verheyden, die op aangeven van van Van Laere hoog over doel afwerkte.

Merelbeke kwam er dan met knikkende knieën van af toen Berwouts een geplaatst lobschot op het doelhout zag stranden en Rogiers erger kon voorkomen door het leer op de lijn te ontzetten. Even later forceerde Berwouts wederom de doorbraak, maar nu was het doelman Maes die het latente gevaar ontmijnde. Het was Seynaeve die uitpakte met een diepe infiltratie door de Petegemse defensie, maar het schot en dito afwerking was te zwak om de bezoekers in verlegenheid te brengen. De grootste Petegemse kans was evenwel voor Blancke toen hij op aangeven van Joye volledig vrij voor doel werd afgezet, maar hij wrong de reuzenkans de nek om en het werd een makkelijke opraper voor doelman Maes. Er werd gerust met de brilscore.

Na de rust was het Joye die een vrijschop mocht nemen op een leuke plaats, maar de fluwelen trap kwam in de muur terecht en de rebound ging hoog over doel. Merelbeke reageerde via een dreigende infiltratie van Verheyden, die de mee opgerukte Seynaeve probeerde te bereiken, maar doelman Vandenbossche verkleinde goed de hoek haalde de angel uit het gevaar.
Tot dan was KFCM bijna foutloos gebleven, maar één onoplettendheid en balverlies op het middenveld werd cash afgerekend door de bezoekers. Joye loodste Berwouts listig de straat in en deze werkte beheerst af met een geplaatst lobschot over doelman Maes (0-1 ’54min.)

Even later volgde een reuzenkans voor Merelbeke, toen Verheyden na een fantastische actie en assist van Falzone door de bezoekende defensie werd geloodst, maar Niels besloot te onbesuisd op doelman Vandebossche.

Petegem counterde snel naar de overzijde en Berwouts frommelde al liggend de assist in mekaar voor Van Borm, die ongenadig de 0-2 voorsprong voorbij Maes borstelde.
Merelbeeks protest alom omdat Berwouts de bal al liggend bespeelde werd door scheidsrechter Carrein weggewuifd en de 0-2 was een feit (’62min.)
Merelbeke zette dan alles op alles en probeerde over te schakelen op power play, maar het vet was toen al van de soep.  Het waren Falzone (vrije trap over doel) en Amine Hilal (kopbal over doel) die nog solliciteerden naar een oververdiende aansluitingstreffer, maar Merelbeke moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven tegen een niet beter spelend, maar wel uitgekookter team.

Vergelijkbare berichten