De streekderby tegen SC Dikkelvenne heeft steeds iets speciaals en er werd dan ook uitgekeken naar wat KFC Merelbeke zou kunnen klaarmaken tegen de goed op dreef zijnde ploeg uit de hofkouter in Dikkelvenne.  De thuisploeg kende een slechte start van het seizoen en verzeilde zelfs een tijdje op de dergradatieplaatsen, maar met een indrukwekkende reeks van 25 op 30 knokten ze zich terug een weg naar de voorste regionen van de rangschikking, waardoor ze u zelfs net voor Merelbeke op een mooie zesde plaats stonden gerangschikt.
KFC Merelbeke pakte evenwel net nu uit met één van zijn beste prestaties van het seizoen en via “man van de match” Van Laere (2 doelpunten) en een indrukwekkende Falzone (penalty) vonden ze drie maal de weg naar het Dikkelvense doel.

Merelbeke zorgde voor de eerste kans toen een schot van Verheyden nogal dreigend over de Dikkelvense kooi zoefde. Het was evenwel de thuisploeg die onmiddellijk orde op zaken stelde toen  Van Vaerenbergh al te gemakkelijk een vrijgeleide kreeg van de KFCM defensie en kon afstormen op het Merelbeekse doel. Doelman Maes probeerde nog erger te voorkomen, maar kon niet beletten dat de thuisploeg al vroeg op voorsprong klom (1-0 ‘10min.)

 Merelbeke was evenwel niet onder de indruk en begon aan een indrukwekkende prestatie. Eerst was er nog een afgeweken voorzetschot van Van Laere dat doelman Gabriel puik redde, maar toen Verheyden even later uitpakte met een verschroeiende pegel, moest het Dikkelvense sluitstuk het leer toch lossen en zo kon de goed gevolgde Van Laere de 1-1 gelijkmaker tegen de plaatselijke netten jagen. Merelbeke knokte zich beter en beter in de wedstrijd en via een wervelende combinatie kon Verkindere afdrukken, maar nu had doelman Gabriel de bal wel klemvast. Van Vaerenbergh dreigde met een half wanhoopsschot dat hoog over de Merelbeekse dwarsbalk zeilde. Rogiers knikte vervolgens aan de tweede paal een hoekschop van Falzone binnen, maar scheidsrechter Verslycken had een fout op doelman Gabriel gezien en de Merelbeekse voorsprong werd gewist.
Merelbeke kwam na de rust evenwel het best uit de kleedkamer en begon aan een demonstratiewedstrijd waarbij onder meer “man van de match” Van Laere de plaatselijke defensie alle kleuren van de regenboog liet zien. Het duurde dan ook niet lang eer KFCM op voorsprong klom toen Falzone op rechts gemeten voorzette en Van Laere doelman Gabriels met een tegenvoetse kopbal te grazen nam (1-2 ‘50min.)

 Dikkelvenne kon gaan achtervolgen en creëerde dreiging via twee gevaarlijke vrijschoppen van De Man. Doelman Maes stond evenwel op topniveau te keepen en met twee mooie parades ontmijnde hij telkens het dreigende gevaar. Voor KFCM was het terug de zeer hard werkende Van Laere die de strafschopzone indook en de plaatselijke defensie dwong tot een foutieve ingreep. Scheidsrechter Verslycken plaatste de bal op de stip en specialist Falzone trapte de 1-3 voorsprong voorbij Gabriel. (‘69min.)Doelman Maes moest dan terug aan het werk na eerst een knal en vervolgens een vrijschop van De Man, maar dichter dan deze dreigingen kwam de thuisploeg niet meer bij de aansluitingstreffer. Ook de plaatselijke doelman had wederom zijn handen vol toen Lievens en Rogiers een tweetal hoekschoppen dreigend richting de Dikkelvense kooi knikten. De kwikzilveren Falzone pakte toen uit met laatste wapenfeit waarmee hij zijn rechtstreekse bewaker het bos instuurde, maar de afwerking ging jammer genoeg net naast. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar en zo kon KFCM een hele mooie driepunter aan zijn palmares toevoegen.