Wetteren en Merelbeke delen de punten (1-1)

Voor de eerste derbywedstrijd van het nog jonge voetbalseizoen maakte KFC Merelbeke de korte verplaatsing naar de buren van RC Wetteren. Dat deze wedstrijd nogal beladen was kwam onder meer omdat een aantal spelers in de line-up van RC Wetteren vorig seizoen nog actief waren bij Merelbeke, maar kozen voor een nieuwe uitdaging in het Marcel De Kerpel stadion. Redenen genoeg voor de Merelbeke- getrouwen om het beste van zichzelf te geven en voluit te gaan voor de scalp van onze Wetterse buren.
Het werd dan ook een nogal zenuwachtige vertoning, waarbij knappe combinaties afwisselden met mindere momenten van beide teams. Beiden hadden een vrij uitvoerige studieronde nodig op onder stoom te komen en er was al ruim 20 minuten spel voorbij toen Wetteren de debatten opende via een doorbraak van ex-Merelbekenaar Van Peteghem, maar doelman Maes kwam een eerste maal goed tussen. De eerste dreiging van Merelbeke leverde meteen iets op want Van Laere dook op aangeven van Lagrou de zestien in, maar werd onderuit gehaald door doelman Frans. Scheidsrechter Schoenmaeckers twijfelde niet en plaatste de bal op de stip. Lagrou trapte Merelbeke op voorsprong (0-1 ’21). Wetteren was even onder de indruk, maar pakte uit met een gevaarlijk standje voor het doel van Merelbeke, waarbij Van Den Winckel op de lijn de meubelen moest redden. Thuisdoelman Frans moest ook weer aan het werk toen hij een pegel van Van Laere van onder de dwarsligger moest ranselen. Langs de overzijde was er een puike tussenkomst van Maes nodig om Salah van de gelijkmaker te houden. Van Peteghem knikte vervolgens nog een hoekschop voorlangs en Merelbeke kon de rust in met de voorsprong.

Net als bij de vorige wedstrijd startte Merelbeke te slap aan de tweede periode en Wetteren rook zijn kans. Er was een uitmuntende doelman Maes nodig om doelkansen van Salah en Van Peteghem onschadelijk te maken. Maar Merelbeke knokte zichzelf stilaan weer in de wedstrijd. Mjahed pakte uit met een verrassende actie en met een wereldassist, maar Van Laere verslikte zich in de controle en liet zo de mogelijkheid aan doelman Frans om de wenkende 0-2 achterstand te voorkomen. Wetteren haalde nu alles uit de kast en doelman Maes moest eerst wederom de meubelen redden na een scrimmage, maar toen een schot van invaller Van Heuverswyn afweek tussen een bos voeten, was hij er aan voor de moeite en moest hij noodgedwongen de 1-1 gelijkmaker toestaan. Wetteren had zijn fel bevochten gelijkmaker beet. Dat er bij beide teams goede sluitstukken aan het werk waren bewees ook doelman Frans toen hij van dichtbij nog een poging van invaller Verheiden uit het doelvlak ranselde. Beide teams hadden argumenten en redenen genoeg om de overwinning te claimen, maar beiden moesten zich noodgedwongen neerleggen bij 1-1 gelijkspel.

Klik hier voor alle wedstrijddata

Vergelijkbare berichten