Zorgwekkende vertoning tegen Hogerop Kalken (2-1) Werk aan de winkel…

“Zorgwekkend” dat is het minste wat we kunnen zeggen na de voorbereidingswedstrijd van KFC Merelbeke op het veld van derde nationaler Hogerop Kalken. De prestatie die het KFCM fanion er neerpootte was beneden alle peil en het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg de wedstrijd domineerde én de overwinning terecht in eigen huis hield. Wel was er de schitterende prestatie van doelman Jordy Maes, want ware het niet dat hij zijn teammaten met enkele fenomenale reddingen in de wedstrijd hield, dan was de schadewaarschijnlijk nog veel groter geweest.

KFC Merelbeke begon nochtans niet onaardig aan de wedstrijd, maar toen al ,was duidelijk dat de zone van de waarheid niet echt werd bereikt. Steeds was er te veel onnauwkeurigheid in het spel om het de thuisdefensie moeilijk te maken. Op het half uur kwam Merelbeke goed weg toen Elaut een tweetal knallen op de lijn wist te redden. Merelbeke klom echter wel op voorsprong toen Falzone op rechts de doorbraak forceerde en de assist afleverde aan Binst, die op doelman Baele besloot. Het Kalkense sluitstuk moest evenwel het schot lossen en de goed gevolgde Van Laere tikte de 0-1 voorsprong in het hoekje (0-1 ’37). Wie dacht dat dit de voorbode was van Merelbeeks beterschap was er al vlug aan voor de moeite, want onze keurvoetballers maakten nog weinig klaar. 

Kalken toonde zich op alle vlakken beter dan hun bezoekers en bij aanvang van de tweede periode hingen de bordjes al vlug in evenwicht toen De Brabander balverlies van Merelbeke via een splijtende actie ongenadig afstrafte.(1-1 ‘48min.) Amper één minuut later was er alweer een mirakelredding nodig van Maes om Buyl van een tweede treffer te houden. Merelbeke slaagde er niet in om een voldragen aanval, die naam waardig, in mekaar te boksen. Veel goede wil, dat wel, maar het Merelbeekse spel zakte almaar meer en meer weg naar een zorgwekkende vertoning. Maes redde eerst nog de meubelen na een hoekschop, maar Poppe was goed gevolgd en tikte de rebound en de meer dan terechte 2-1 thuisoverwinning tegen de touwen.

Met nog veertien dagen te gaan tot de openingsmatch tegen titelkandidaat Sporting Lokeren is er nog veel – hééél vééél werk aan de winkel, maar we hebben nog steeds het volste vertrouwen…

o

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *