KFC Merelbeke verslaat vedettenteam van KVV Zelzate (1-2)

Tegenstander KVV Zelzate kende aanvankelijk een zeer goede start van de competitie, maar daarna ging het regelrecht bergaf, waardoor ze na de heenronde flirtten met de degradatieplaatsen. Voorzitter Stefaan Luca van KVV Zelzate kon het niet verder aanzien en investeerde tijdens de winterstop dan ook flink wat Euro’s om zijn team terug op de rails te krijgen. Met spraakmakende tranfers van o.a. Hervé Kagé (ex KAA Gent), Kanu (Rupel Boom), Gianni Deneve (Lokere-Temse), Joachim Van Damme (Standard Luik) en Gert Van Walle (Lokeren-Temse) heb je immers niet de bedoeling om een figurantenrol te blijven spelen. KFC Merelbeke was dan ook gewaarschuwd dat de verplaatsing naar het nagelnieuwe Armand Seghers complex te Zelzate alles behalve makkelijk zou worden.

Merelbeke startte dan ook geconcentreerd en gemotiveerd en nam de wedstrijd volledig in handen. Zelfs met hun dreamteam slaagde de thuisploeg er maar niet in om Merelbeke enigszins in verlegenheid te brengen.
Binst zorgde voor de eerste commotie met een schot dat een half metertje over de dwarsbalk zeilde. Merelbeke combineerde goed en drukte Zelzate op eigen helft.

D’Hoore trapte een hoekschop in het pak en Antwi bezorgde Mjahed de assist voor de openingstreffer die hij staalhard voorbij  doelman Van Rie tegen de netten trapte (0-1 ‘20min.). De inmiddels verdiende voorsprong was een feit. Merelbeke ging door op zijn elan en bleef de plaatselijke defensie bestoken met enkele zeer knappe combinaties. Zo knikte Binst eerst een voorzet van D’Hoore naast en over de kooi, maar de grootste mogelijkheid was er voor Solie, die na een afgemeten voorzet van De Ruyver alleen op doel kon afstormen, maar de 100% kans te onstuimig over de gapende doelmond trapte. Zelzate slaagde toch in een eerste echte dreiging, maar Habbas trapte de wenkende kans rakelings naast de doelstaak. Ook een tweetal vrijschoppen, net buiten de grote rechthoek,  leverden niets op voor de thuisploeg.

Invaller Boskamp pakte na de rust al meteen uit met een enorme pegel op de vuisten van doelman Van Rie en even later moest het Zelzaatse sluitstuk wederom uitpakken met een ferme parade om een knal van De Mey uit zijn doelvalk te ranselen. Zelzate, dat inmiddels iets beter in de match zat, reageerde met een best wel aardige aanval over verschillende stations, maar Thyssen trapte het leer in de vlucht naast de kooi van Maes.

 Merelbeke bleef evenwel  het gas open draaien en uitblinker Mjahed slaagde in een mooie balrecuperatie waarbij hij Solie meteen op links de straat in stuurde. Antwi was centraal goed gevolgd en ter hoogte van de grote rechthoek borstelde hij de assist – buitenkant voet – enig mooi buiten bereik van Van Rie (0-2 ‘76min). Een zeer knap doelpunt.  
Even later was het terug Boskamp die een bleek uitverdedigend Zelzate bijna afstrafte met een harde knal op de dwarsligger. De wedstrijd liep toen al tegen het einde aan en Zelzate profiteerde van een minder Merelbeeks moment om de aansluitingstreffer via Ackx tegen de netten te trappen (1-2 ‘ 87min.)

Het was in blessuretijd nog wel even aanpoten tegen een  nu  alles of niets spelende thuisploeg. De Ruyver moest eerst nog alles uit zijn fysieke reserves persen met om met een zeer puike verdedigende actie de gelijkmaker te vermijden, maar toen klonk het verlossende fluitsignaal van scheidsrechter Platteau en Merelbeke had zijn mooie én verdiende overwinning beet.

Minder goed nieuws en toch wel een domper op de feestvreugde was de kwetsuur van Mika Falzone die na een recente en lange revalidatie van negen maanden terug een vrij ernstige knieblessure.

Vergelijkbare berichten