De Ruyver en Binst trappen Merelbeke naar derbywinst tegen KSC Dikkelvenne.(2-0)

KFC Merelbeke ontving zondag jongstleden in sportpark Molenkouter zijn naaste buren voor de onvervalste speeldagtopper in tweede afdeling A. Dikkelvenne begon aarzelend aan de competitiestart en Merelbeke ging er zelfs in de heenronde winnen met een ruime forfaitscore, maar de bezoekers zetten na de winterstop een hele sterke reeks neer waardoor ze inmiddels in de rangschikking opgerukt waren naar een mooie derde plaats en een vierpuntenkloof met KFC Merelbeke. Een wedstrijd met inzet dus, voor het nog steeds ambitieuze Merelbeke, wou het het nakende uitzicht op een eindrondeticket niet verliezen.

Het was Merelbeke dat via een infiltratie van Antwi een eerste maal voor dreiging zorgde, maar diens listige afwerking werd op de doellijn gekeerd. D’Hoore kon vervolgens een leuke doorbraak op links forceren, maar vervolgens liet zijn vermaarde traptechniek hem in de steek. Dikkelvenne moest zich voorlopig beperken tot stoorwerk tussen de Merelbeekse combinaties, want het kreeg maar geen vat op een goed in de organisatie spelende thuisploeg.

De Mey mocht vervolgens op wandel tussen de bezoekende defensie en bediende zo zijn goede vriend De Ruyver die het leer overhoeks en geplaatst voorbij doelman Van Der Eedt in doel ramde (1-0 ’18min.)
Dikkelvenne had het moeilijk om de opening te forceren en liep zich steeds vast op een goed georganiseerde defensie. Mazous probeerde het dan zeer opportunistisch van ver, maar Maes plukte het leer als een rijpe appel uit het luchtruim. Vervolgens probeerde ook Verheuge met een kruisraket die een half metertje over de dwarsbalk zeilde.
Merelbeke bleef gestaag oplossingen zoeken en Soli soleerde met een snelle actie tot de rand van de grote rechthoek, maar de assist die volgde was te onbesuisd en Antwi zag een een leuke doelpoging door de neus geboord. Kort voor de pauze was er toch nog Dikkelvense dreiging  via hoekschop, maar na een dreigende scrimmage voor het Merelbeekse doel was het wederom Maes die de lont uit het kruitvat haalde met een puike en klemvaste redding.

Na de koffie was Dikkelvenne eerst aan zet via een vrijschop van Verheuge die ver naast zeilde. Vervolgens kwam Dikkelvenne zeer goed weg toen doelman Van Der Eedt een mirakelredding uit de handschoenen schudde na een keiharde en goed geplaatste kopbal van Antwi.

Ook Mjahed zorgde vervolgens met een tweetal leuke infiltraties voor animo, maar eerst ging de vermeende assist naar de goed gevolgde Binst volledig in de mist en vervolgens trapte Antwi hard en nipt naast de Dikkelvense kooi. Merelbeke liet bij zijn aanvallend spel nogal veel ruimte in de rug liggen maar ook hiervan kon Dikkelvenne niet profiteren toen het een 3 tegen 2 niet kon verzilveren. Toen volgde de inmiddels oververdiende treffer voor Merelbeke. De Mey pleegde de steel op het middenveld. Vervolgens pakte Antwi uit met een splijtende en afgemeten assist in de loop van Binst die alleen op doel kon afstormen. De Merelbeekse topscorer dribbelde zichzelf door de defensie en trapte enig mooi met links de 2-0 voorbij een grabbelende Van Der Eedt. Met deze mooie en verdiende overwinning neemt Merelbeke nu ook de leiding in het periodeklassement, dat uitzicht biedt op een eindrondeticket. Maar we gaan het vel van de beer… enz. enz.

 

Vergelijkbare berichten