KFC Merelbeke verliest wedstrijd van gemiste kansen tegen Sporting Lokeren Temse (1-0)

Voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen ging KFC Merelbeke op bezoek bij Sporting Lokeren Temse, de kersverse kampioen van tweede afdeling. Het gerenommeerde Daknamstadion was met 3000 toeschouwers aardig volgelopen, want de Lokerse aanhang wou ook de eerste wedstrijd als kersvers kampioenenteam niet missen. De sfeer was er dan ook impressionant en overweldigend.
Na overhandiging van een mooie attentie konden Kapitein Dean Van Den Winckel en zijn team beginnen aan een leuke pot voetbal, waarbij een door kwetsuren gehavend KFC Merelbeke toch het beste van zichzelf liet zien. Eén constante in de wedstrijd was ook dat beide ploegen naarstig op jacht gingen naar een doelpunt, maar hierbij ook beiden enkele reuzenkansen de nek omwrongen. Feit was dat Lokeren al laat in de wedstrijd uiteindelijk toch nog kon scoren na een zeer discutabele buitenspelfase en hiermee een oververdiend gelijkspel voor de neus van Merelbeke kon wegkapen.

Al bij de aanvang van de wedstrijd was er onrust in het Merelbeekse kamp toen doelman Maes zich blesseerde na een botsing met Van Moerzeke en hierbij een vinger ontwrichte. Maar sterk als hij al het hele seizoen presteerde, toonde Maes ook nu zijn gedrevenheid en vervolgde zijn wedstrijd na de goede zorgen van de medische staff

. Het was De Mey die via een vrijschop voor Merelbeke een eerste mogelijkheid over de dwarsbalk joeg. Lokeren reageerde via Van Moerzeke die een voorzet hoog over doel knikte. Zo hielden Lokeren en Merelbeke mekaar lange tijd in evenwicht. Tegen het einde van de eerste periode hadden beide teams al enkele uitgespeelde mogelijkheden achter de rug, maar toen moesten de grote missers nog komen. Eerst was een enorme misser van de thuisploeg toen Vermeiren een op zijn knikker geschilderde en niet te missen voorzet kompleet naast de kooi van Maes knikte, maar de Merelbeekse kans die al snel hierop volgde was nog spectaculairder. Het was Verheyden die met een knappe actie Binst op weg naar doel zette. De Merelbeekse topscorer deed alles perfect, tot en met het uitschakelen van doelman Merckx met een knappe sleepbeweging. De open doelmond wenkte, maar Binst trapte het leer keihard op het doelhout en weg was de hoop op een Merelbeekse voorsprong. De teleurstelling droop af van  de Merelbeekse tribune. Langs de overzijde moest doelman Maes nog eens fel aan het werk om met een formidabele redding een poging van Vermeiren onschadelijk te maken.

Ook na de pauze bleven beide teams jagen op de voorsprong, maar ook nu was evenwicht troef. Maes moest goed plat na een schot van naamgenoot Maes en voor Merelbeke draalde Verheyden te lang om af te werken nadat een knappe actie van Binst hem in scorepositie had gebracht. Ook Lievens toonde zijn waarde als rots in de Merelbeekse verdediging toen hij de angel uit een gevaarlijke prik van Vermeiren haalde. Net toen iedereen zich al begon op te maken voor een puntendeling, kreeg Vermeiren (in duidelijke buitenspelpositie) van de lijnrechter toch een vrijgeleide om alleen op het Merelbeekse doel af te stormen en het geschenk naast een kansloze Maes in doel te prikken.(1-0 ‘87min.). Merelbeke bleef evenwel nog op zoek gaan naar gerechtigheid en het was De Mey die aan de rand van de grote rechthoek verschroeiend uithaalde met een knal tussen de palen, maar thuisdoelman Merckx pakte uit met een al even spectaculaire parade en weg was de kans op de inmiddels verdiende gelijkmaker.

Dè kans van de wedstrijd voor KFCM. Binst trapt het leer tegen het doelhout voor open doel...

Vergelijkbare berichten