KFC Merelbeke trakteert supporters op weergaloze wedstrijd tegen FC Gullegem (4-0).

Ook zaterdagavond jongstleden hadden alle afwezige voetvalliefhebbers ongelijk om niet op de Molenkouter te zijn, want ze mistten niet alleen een zeer mooie pot voetbal, maar ook een van de beste prestaties van KFC Merelbeke. Zelfs journalist Freddy De Geest: “ dit was het beste voetbal dat ik dit seizoen in deze reeks al gezien heb” was onder de indruk en dit wil wat zeggen. Ook de bezoekers uit Gullegem zullen het geweten hebben, want tegen dit bij momenten echt wervelend Merelbeke was weinig te beginnen. Onze Merelbeekse keurtroepen kruidden de wedstrijd met aanvallend spel, splijtende combinaties, individuele en tomeloze inzet, en enkele weergaloze doelpunten waarmee ze de bezoekers trakteerden op een kurkdroge 4-0 nederlaag. Hiermee bevestigd dit Merelbeke tevens zijn steeds sterker wordende thuisreputatie op sportpark Molenkouter.

Merelbeke startte wervelend en met de nodige agressiviteit aan de wedstrijd en drukte Gullegem meteen op eigen helft. Kansen volgden al snel. Verkindere zorgde voor een eerste moment met lange rush door de Gullegemse defensie, maar hij was hierbij iets te veel uit evenwicht om tot een en goed schot te komen. Soli rondde de rebound te zwak af. Merelbeke bleef de bezoekers bestoken met krachtige en snelle infiltraties, maar voorlopig kon een wankelend Gullegem stand houden.

Binst kwam dicht bij de openingstreffer toen hij een voorzet van Soli in één tijd devieerde. Gullegem voetbalde zich op het kwartier toch eens onder de druk van Merelbeke uit, maar Dhondt trapte het leer ver naast. Een minder doortastend  moment van de bezoekende defensie lag aan de basis van de openingstreffer. De Mey kreeg het leer zo maar in de voet gespeeld waarna hij de bal splijtend doorspeelde naar Mjahed die de 1-0 met een fantastisch geplaatst schot voorbij Vandenborre joeg.(‘20min.) Binst trapte vervolgens een hoekschop over de dwarslat. Gullegem vond geen oplossing om zichzelf onder de druk van een kortbij opzittend Merelbeke uit te voetballen en probeerde het vooral met lange ballen in de rug van de KFCM defensie, die meestal in niemandsland belandden. Vervolgens tekende de thuisploeg wederom voor een splijtende actie.  Maes lanceerde Mjahed met een lange uittrap. Antwi schakelde in zesde versnelling, stak het ganse spelveld over, en trapte de assist naar de tweede paal waar de goed gevolgde De Mey het leer keihard voorbij  Vandenborre in doel trapte (2-0 ‘43min.) Nog voor de rust was het helemaal boeken toe voor de bezoekers. Antwi infiltreerde nogmaals op snelheid en bediende El Hamdoui die uitpakte met een voorzet op de knikker van topscorer Binst, die het leer en de 3-0 met een krachtige onhoudbare buffelstoot voorbij Vandenborre joeg. (‘44min.)

Na de rust was het opletten voor een sterk openingskwartier van de bezoekers. Braekelveld opende met een dreigend afstandsschot waarbij Maes het leer met een mooie parade uit zijn doelvlak ranselde. Vervolgens knikte  Moyaert een hoekschop op de Merelbeekse kruising. Ook Vancraeyveldt probeerde het van ver, maar wederom stond Maes op de goede plaats. Een eerste aanval van Merelbeke was meteen lucratief toen scheidsrechter Desmet de bal op de stip plaatste na aangeschoten handspel in de bezoekende defensie. Een kolfje naar de hand van topscorer Binst die maar al te graag de kers op de taart plaatste en zijn tweeëntwintigste doelpunt van het seizoen voorbij Vandenborre joeg (4-0 ‘58min.) De potjes begonnen bij Gullegem nu stilaan over te koken en Van De Wiele mocht vervroegd de kleedkamers opzoeken nadat hij, na een stevige ingreep, zijn tweede geel karton pakte. Ademoglu maakte van zijn invalbeurt gebruik om een splijtende assist af te leveren bij Antwi, maar de Gullegemse doelman had de fase goed ingeschat en ontmijnde het nakende gevaar. Maes ranselde tot slot nog een knal van invaller Laverge uit zijn doelvlak, waarmee hij een tiende maal de nul op zijn persoonlijke scorebord hield. Ook een vermeldenswaardige prestatie.

Met deze overwinning verstevigt KFC Merelbeke zijn derde plaats in de rangschikking.
Onze fans kunnen dan ook vol vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd op het veld van KM Torhout.

Vergelijkbare berichten