Hattrick van trefzekere Binst zet Merelbeke op weg naar ruime zege tegen KRC Harelbeke (4-0)

Het moet hem ongetwijfeld heel veel deugd hebben gedaan, want zondag jongstleden vond de Merelbeekse topschutter Binst zijn weg terug naar doel en met een onvervalste hattrick pakte hij samen met zijn teammaats een sprekende 4-0 overwinning tegen KRC Harelbeke. Dat dit KFC Merelbeke al een paar weken in een goede flow zit heeft het zondag terug bewezen, want alle toeschouwers die naar sportpark Molenkouter waren afgezakt kregen terug een pot voetbal van de bovenste plank gepresenteerd. Merelbeke domineerde er de volledige wedstrijd en trakteerde zijn supporters op een ruime overwinning, waarbij doelman Sammy Bossut tot 4 maal toe het leer uit zijn netten moest vissen.

Antwi testte al meteen de snelheid van de bezoekende defensie toen hij met een lange en snelle rush kon afstormen op Bossut, maar hij moest iets te ver uitwijken om de doelman te omspelen en weg was de kans. Vervolgens trapte De Mey een voorzet van Antwi net naast en ook onze Merelbeekse topschutter dacht toen nog dat het wederom zijn dagje niet zou worden toen Mjahed eerst een mooie steel pleegde en Binst diens knappe assist los op het doelhout mikte.

Er was al bijna een half uur gespeeld eer de bezoekers via een vrijschop voor enige dreiging konden zorgen, maar hun duidelijk ingestudeerd nummertje liep uit op een sisser. Merelbeke bleef voluit voor de aanval kiezen en de recent weder optredende El Hamduoi toonde zijn steeds betere spelpeil door een loepzuivere voorzet te schilderen op de knikker van Binst, die doelman Bussut kansloos en tegenvoets te grazen nam (1-0 ’30).  Bij Harelbeke waren ze nog aan het bekomen van de achterstand toen Merelbeke al aan zijn volgende knappe combinatie bouwde. Mjahed zou uiteindelijk het leer staalhard in het Harelbeekse doel trappen, maar dit was zonder scheidsrechter Desmet gerekend, die voorafgaand een strafschopfout had gezien op Binst en onverbiddelijk het leer op de stip plaatste. Het was Binst zelf die zijn tweede doelpunt netjes buiten bereik van Bossyut trapte (0-2 ’35). Harelbeke maakte dan bijna een echte gelukstreffer want Maes moest alles uit de kast halen om een hoog dwarrelend en vallend voorzetschot uit de kruising te ranselen. Antwi testte nogmaals de bezoekende defensie met een leuk stukje dribbelkunst, maar voor zijn schot had hij waarschijnlijk toch een mooiere curve in gedachten.

Na de rust ging Merelbeke door op het elan en het duurde dan ook niet zo lang eer de verlossende 3-0 op het bord stond. Antwi deed op links het voorbereidende werk met een knappe infiltratie en leverde de assist aan Soli die staalhard binnen trapte (’51). Dat Binst terug helemaal verlost was van alle goalstress bewees hij met zijn derde doelpunt. Een echte spitsengoal waarbij hij zichzelf eerst mooi op snelheid vrij spurtte en vervolgens het leer kurkdroog voorbij de wijkende Bossut in doel trapte ( 4-0 ’58).  Maes voorkwam nog de Harelbeekse eerredder door een harde knal van Samyn te ontmijnen en verzekerde zichzelf zo van een zoveelste clean sheet. Merelbeke spaarde de mooiste combinatie nog voor het wedstrijdeinde, want Bossut moest met een fikse parade uitpakken op de doellijn na een splijtende combinatie via Binst, Falzone en De Mey waarbij ze de bezoekende defensie helemaal op een hoopje hadden gespeeld. Falzone deed nog een poging om de forfaitscore op het scorebord te zetten, maar Bossut stak er een stokje voor met een mooie redding.

Vergelijkbare berichten