Boskamp knikt Merelbeke langszij in blessuretijd (2-2)

Voor de tweede wedstrijd van het nog jonge voetbalseizoen, kreeg Merelbeke een volgende tegenstander van formaat voor de kiezen geschoven, want KSV Oostkamp was vorig seizoen nog één van de revelaties. Het was dan ook afwachten hoe KFC Merelbeke er zou acteren na de mooie, maar toch slopende thuisoverwinning tegen KVK Ninove. Al vlug bleek dat Oostkamp minstens één versnelling hoger aan de wedstrijd startte waardoor Merelbeke al meteen naar de keel gegrepen werd en vooral tijdens de eerste helft geen enkele poot aan de grond kreeg op het plaatselijke kunstgrasveld. Merelbeke herstelde evenwel het evenwicht tijdens de tweede helft en sleurde al diep in blessuretijd nog een gelijkspel uit de brand.

Het was Oostkamp dat verschroeiend van start ging en meteen uitpakte met enkele snel uitgespeelde combinaties. Gemakkelijk balverlies bij de KFCM defensie leverde Oostkamp een dot van een kans op, maar gelukkig was er doelman Maes die de angel uit het schot van Vanhaecke haalde, waarna Rogiers vervolgens een reboundschot op de doellijn moest keren. KFC Merelbeke was meteen verwittigd van de plaatselijke intenties, maar kreeg maar geen vat op de wedstrijd.

Het leek bij momenten zelfs alsof ze bij Oostkamp met een man meer op het veld stonden. De plaatselijke aanvalsgolven volgden in sneltempo en toen Cannoot een gemeten voorzet van Vermander voorbij Maes tegen de netten knalde, had de thuisploeg zijn inmiddels verdiende voorsprong beet (1-0 ‘18min.) Een wake up call voor Merelbeke werd gedacht, maar ook hierna bleef de thuisploeg de lakens uitdelen. Merelbeke kreeg geen enkele kans, die naam waardig, bij elkaar gevoetbald en moest lijdzaam het spel van Oostkamp ondergaan. Doelman Maes moest eerst nog een poging van Vermander onschadelijk maken, maar toen Bragard een vlotte combinatie door de KFCM Defensie afrondde was ook hij er aan voor de moeite en stond de 2-0 achterstand op het plaatselijke scorebord (‘32min.) Meer dan een half uur was het wachten eer ze bij Merelbeke een eerste echt gevaar op de mat getekend kregen, maar Binst knikte de loepzuivere voorzet van Soli een metertje naast. Coach De Schryver gebruikte de rust om zijn team grondig te herschikken en dit had het gewenste resultaat. Toch was ook nu de eerste grote kans voor Oostkamp. Maes maakte een gevaarlijk indraaiende hoekschop met de vuisten onschadelijk. Merelbeke knokte zichzelf evenwel beter en beter in de wedstrijd en eindelijk kwamen ze ook aan kansen toe. Van Den Winckel trapte een voorzet van Van Keer een metertje over de dwarslat.

Diezelfde Van Keer was daarna een beetje te gul voor de thuisploeg toen hij verrassend de bal zo maar in de voeten van tegenstander Van Den Boscche speelde, waarna hij alleen op doel kon afstormen, maar ook nu kwam Maes gevat uit en voorkwam met lijf en leden de 3-0 achterstand. Merelbeke bleef op jacht gaan naar de aansluitingstreffer. Eerst was er nog een fenomenale parade van thuisdoelman Iket nodig toen Atwi een voorzet richting kruising knikte, maar via de daaropvolgende hoekschop was het wel prijs. Verhelst knikte de 2-1 aansluiting tegen de plaatselijke touwen (‘70min.). Bij Oostkamp draaide het nu merkwaardig genoeg heel wat minder vlot, maar men kon de aanvalspogingen van Merelbeke aanvankelijk nog afweren. De Merelbeekse aanhang verzoende men zich eigenlijk al met een eerste nederlaag, maar dit was zonder Antwi gerekend, die al diep in blessuretijd uitpakte met een splijtende individuele actie waarbij hij aan de achterlijk gepast voorzette naar de mee opgerukte Boskamp die de 2-0 gelijkmaker binnen knikte (‘95min.) De Merelbeekse aanhang ging uit zijn dak en het onverhoopt doelpunt werd als een overwinning gevierd. Zo pakte Merelbeke alsnog een puntje mee uit Oostkamp. Met een 4 op 6 puntentotaal na twee sterke tegenstanders kan men bij KFCM dan ook niet anders dan tevreden zijn. Volgend weekend volgt op zaterdag om 19u30 de derby op en tegen KSC Dikkelvenne.