Eindrondewedstrijd KFC Merelbeke – Jong Essevee zorgt voor echte Thriller op Molenkouter (2-1)

Het is zo goed als zeker dat KFC Merelbeke zondag jongstleden wederom een nieuw hoofdstuk aan zijn al mooie geschiedenis heeft toegevoegd, want na een onvervalste thrillerwedstrijd dwong Merelbeke in de verlengingen Jong Essevee op de knieën. Scenarioschrijvers zouden het verloop van de wedstrijd niet beter kunnen bedenken hebben, want pas diep in de verlengingen wist Merelbeke zich te verzekeren van winst en beukte het zo de grote poort naar Eerste Nationale, de topamateurreeks, open. Als KFC Merelbeke komende donderdag voor het BAS zijn licentie verkrijgt, staat er nog weinig de promotie in de weg en speelt KFCM volgend seizoen in eerste nationale.

Gezien de belangrijkheid van de wedstrijd stonden de zenuwen dan ook bij beide teams staalhard gespannen. Winst betekende immers bijna zeker promotie en ook Jong Essevee had in de pers laten weten dat het er alles zou aan doen om dit waar te maken. Ze spraken er zelfs van een voor hen meest gunstige loting. 125 minuten voetbal later zouden de bezoekers moeten toegeven dat ze niet opgewassen waren tegen een fel van zich afbijtend Merelbeke dat streed voor de laatste morzel grond van de Molenkouter.

 

Merelbeke was evenwel de ganse wedstrijd de betere ploeg op het veld, maar toch kon het overwicht in de eerste 90 minuten voetbal niet omgezet worden op het scorebord. Zelfs nadat Essevee met 10 verder moest na een tweede geel en dus rode kaart van Capelle was Merelbeke niet in staat om de vlotte weg naar doel te vinden.

Het gevaar werd aanvankelijk gecreëerd via stilstaande fases, maar Maes pakte een eerste kopbal van Bracke klemvast. D’Hoore trapte vervolgens een vrijschop die afweek en gevaarlijk naast de doelstaak buiten ging. De grootste kans voor Merelbeke kwam er op het half uur toen El Hamdoui hard voorzette, maar Binst knikte het leer van dichtbij over de dwarslat. Maes moest alles uit de kast halen om een harde knal van Harinck in hoekschop te deviëren. Ook bij aanvang van de tweede helft was het Merelbeke die het heft in handen nam en doelman Van Damme had heel wat moeite om een harde knal van Binst uit zijn doelvlak te weren. Cappelle pleegde zijn tweede aanslag van de namiddag op de enkels van D’Hoore en scheidsrechter Verlycken verwees hem terecht vervroegd naar de douches. De doelkansen voor Merelbeke volgden al snel, maar zowel Mjahed, De Mey, El Hamdoui als Veeckman konden hun afwerking niet kadreren.

Verlengingen dan maar. Mede door de warmte begonnen bij beide teams ook de fysieke inspanningen te wegen. Merelbeke vond meer en meer de ruimtes en kwam nu wel fel opzetten. 

Na een mooie voldragen aanval schilderde El Hamdoui de bal op de knikker van Binst, die het leer onhoudbaar voorbij Van Damme buffelde. (1-0 ‘102min.) Het Molenkouterstadion daverde op zijn grondvesten en KFCM supporters gingen uit de bol! Even later was het Boskamp die tot twee maal toe voor animo op de tribunes zorgde, maar eerst beukte zijn schot hard op de kruising om vervolgens een leuke voorzet van De Mey over en naast de kooi te knikken. Merelbeke had de wedstrijd goed onder controle, maar moest bij aanvang van de tweede verlenging een hoekschop toestaan, waarna Kotchkarov de 1-1 voorbij Maes knikte. Een domper op de wedstrijd en alles was terug te herbeginnen. Lang moest de Merelbeekse aanhang evenwel niet wachten om de tribunes te doen ontploffen van vreugde. D’Hoore zwiepte een voorzet voor het Waregemse doel. Boskamp veerde uitzonderlijk hoog op en knikte het leer onhoudbaar in de kruising voorbij Van Damme (2-1 ‘112min.)

Het Molenkouterstadion ontplofte terug van vreugde en daverde op zijn grondvesten. Intussen waren beide teams overduidelijk leeggestreden. Bij Jong Essevee probeerden ze nog het tij te keren, maar veel meer dan wat lichte dreiging zat er niet meer in. Het verlossende fluitsignaal van ref Verslycke klonk als muziek in de oren en een groot feest op de Molenkouter kon losbarsten..

Vergelijkbare berichten