KFC Merelbeke haalt zwaar uit te Dikkelvenne (0-5). Hattrick van Richard Antwi Manu zet Merelbeke op rozen…

Voor een onvervalste streekderby en één van de meest geladen duels van het nog jonge seizoen maakte KFC Merelbeke de korte verplaatsing naar de buren van KSC Dikkelvenne. Er was dan ook heel wat volk komen afzakken naar de Dikkelvense hofkouter, die zagen dat SC Dikkelvenne iets gretiger startte, maar de wedstrijd al vlug uit handen moest geven aan een goed en vlijmscherp acterend Merelbeke, met een onhoudbare Richard Antwi Manu in de hoofdrol. Deze bekroonde zijn opvallende prestatie dan ook met een loepzuivere hattrick. Een zeer sterk acterende Binst en de latere invaller Mjahed pikten eveneens hun goaltje mee. De robuuste KFCM-defensie met een sterk keepende Maes hield de nul op het bord en zo kon Merelbeke een mooie en spraakmakende overwinning op zak steken.

Dikkelvenne begon met veel bravoure aan de wedstijd en probeerde Merelbeke met hoge pressing op te vangen. Aanvankelijk leek dit te lukken, maar dit was zonder Richard Antwi Manu gerekend, die op het kwartier de linker flank van de Dikkelvense defensie volledig oprolde en het leer staalhard in de korte hoek van de kooi dropte. (0-1 ‘16min.).

Bij KSC Dikkelvenne waren ze nog aan het bekomen van de vroege achterstand toen Soli een volgend sterk nummer in gedachten had, waarbij hij ditmaal de rechter flank  van de KSCD defensie het nakijken gaf. Hij zette strak en gemeten voor op de knikker van Richard Antwi Many, die zijn tweede van de avond onhoudbaar voorbij Beernaert buffelde. (0-2 ‘20min.). Een half uur was de wedstrijd aan gang toen ook de thuisploeg zich een eerste maal meldde. Kapitein Verheughe zwierde het leer dreigend voor de Merelbeekse kooi, maar Deceuninck knikte de loepzuivere assist net naast de kruising.
De rust veranderde niet veel aan het spelbeeld.  Merelbeke bleef de wedstrijd dicteren en toen Richard Antwi Manu zichzelf met een enig mooie dribbel in scorepositie wrong, trapte hij de bal netjes onder doelman Beernaert tegen de touwen. 0-3 (‘64min.) en zijn onvervalste hattrick was een feit. Omdat ze er bij Dikkelvenne er voetballend niet echt meer uitkwamen, probeerde Seurinck het dan maar van ver met een serieuze kruisraket, maar doelman Maes haalde de lont uit het kruitvat met een puike redding. 

Nico Binst had dan al hard voor het team gewerkt, waarbij hij op geen loopactie meer of minder gekeken had, maar ook hij pikte alsnog zijn doelpuntje mee. Hij zette de kroon op zijn wedstrijd toen hij een Merelbeekse hoekschop netjes in de plaatselijke mand devieerde (0-4 ‘75min.). Zelfs een eerredder was Dikkelvenne niet gegund, want toen Deceuninck na een beste wel mooie aanval uitpakte met een enorme knal op doel, beukte het leer op de onderzijde van de dwarsligger terug het veld in. Dat ze bij Merelbeke niet verlegen zitten in het aanvallende compartiment bewees invaller Ilias Mjahed die best wel een opvallende invalbeurt ten berde bracht. Toen Binst via een splijtende assist het leer in de ruimte speelde was het Mjahed die knap en op snelheid doelman Beernaert uitschakelde en de 0-5 eindstand netjes in de mand dropte. Het Merelbeekse feest was compleet, want met een 7 op 9 halen ze bij KFCM een mooi rapport bij de start van deze nog jonge competitie.

Vergelijkbare berichten