Topderby tussen Gentse Ratjes en KFC Merelbeke kent geen winnaar.(0-0)

Thuisploeg Racing Gent en bezoekers KFC Merelbeke stonden op speeldag 30 op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking en dus konden we zonder enige zin voor overdrijving deze streekderby bestempelen als de absolute topper van tweede afdeling. Dat we met Racing Gent nog steeds een goede verstandhouding hadden en hebben, versterkte nog de spanning voor de wedstrijd tussen beide teams. Dat zo een topderby meestal niet het vuurwerk brengt wat men er op voorhand van verwacht, was nu ook het geval, maar toch werd het een best te pruimen wedstrijd, waarbij een aantal kansen langs beide zijden de revue passeerden, maar waarbij beide teams uiteindelijk elkaar geen duimbreed toegaven. De 0-0 eindstand was dan ook het billijk resultaat waarmee beide actoren zich best tevreden konden stellen.

Het was Merelbeke die een eerste maal gevaarlijk werd toen Van Laere op rechts de assist afleverde aan Binst, die gevaarlijk mee opgerukt was, maar doelman Londot ontmijnde het gevaar. 

De Ratjes reageerden langs de overzijde  onmiddellijk met een snijdende infiltratie en een knal van Addo die net naast het doelhout schoof. Omdat beide teams goed in de organisatie bleven spelen hadden ze het ook beiden moeilijk om hun tegenstander al voetballend in de fout te dwingen en zo probeerde Falzone het met een afstandsschot dat er aanvankelijk zeer dreigend uit zag, maar gaandeweg van het Gentse doel en Londot wegdraaide (‘26min.) Ook de Gentse publiekslieveling Hebbelinck probeerde het op zijn beurt van ver, maar ook doelman Maes liet zich niet verrassen en klemde autoritair het leer. Het was Verheyden die kort voor de rust nog het dichtste bij de Merelbeekse voorsprong kwam toen hij knap naar binnen kneep en hard afdrukte, maar ook nu redde doelman Londot de meubelen met een puike parade.

Ook na de rust vervolgden beide teams met hetzelfde spelbeeld. Verheyden forceerde een eerste doorbraak op rechts , maar de Merelbeekse aanvalslinie was niet voldoende gevolgd om de loepzuivere assist ten gelde te maken.

Langs de overzijde was het terug Hebbelinck die uitpakte met een knappe dribbel, maar Maes haalde terug het vuur uit de lont met een puike tussenkomst. Falzone probeerde het terug van op afstand, maar ditmaal zeilde het leer ongevaarlijk en hoog over het Gentse doel. Ook Binst had nog iets moois in gedachten toen hij in één tijd het leer op de slof nam, maar ook nu ging het schot meters naast het doelhout. Het was evenwel Gent die nog wel heel dicht bij de winnende treffer kwam toen topscorer Triest na een knappe Genste aanval uitpakte met een staalharde kopbal richting kruising, maar ook hij botste op een foutloos keepende Maes die het leer met veel bravoure uit zijn doelvlak ranselde en hiermee KFCM van een puntedeling verzekerde. Het was inmiddels duidelijk dat beide teams elkaar geen duimbreed meer zouden toegeven. Ook de correct leidende ref Ermaild vond dat de 0-0 de correcte uitslag was en floot deze best te pruimen maar doelpuntenloze streekderby naar het verleden.

Vergelijkbare berichten