KFC Merelbeke rekent af met zwart beest Sparta Petegem

KFC Merelbeke kon zondag laatstleden een jarenlang juk van zich afschudden door zwart beest Sparta Petegem met 5-2 te verslaan in een goed volgelopen Molenkouterstadion. Bijna sinds mensenheugenis kon Merelbeke niet winnen van Petegem en de mooie en ruime overwinning deed dan ook enorm veel deugd. Aanvaller Binst leidde met 3 loepzuivere assists en 2 doelpunten zijn companen naar een mooie zege.

Kapitein Van Den Winckel pakte uit met een eerste kans van de wedstrijd toen hij een grondscherend schot afvuurde op doelman Vandenbossche, maar deze pakte klemvast. Petegem reageerde met een snelle counter via Luckx, maar Rogiers haalde de angel uit de gevaarlijke voorzet. Merelbeke combineerde vlot en Atwi lanceerde een splijtende assist voor Binst, die het leer netjes met een lob over Vandenbossche in doel borstelde. (1-0 ‘25min.)

Zeer lang kon Merelbeke niet van zijn voorsprong genieten want een bezoekende hoekschop werd niet goed verwerkt en Blancke mocht Petegem te gemakkelijk langszij trappen (1-1 ‘31min.) Kort voor de rust kon Merelbeke terug op voorsprong klimmen toen Binst een splijtende pas van Antwi verlengde met een assist voor Soli die aan de tweede paal binnen trapte (2-1 ’43). Op slag van rust zat Merelbeke al helemaal op rozen toen Binst een tweede maal  Soli bediende, die makkelijk de 3-1 mocht voorbij Vandenbossche trappen (’45).

Kort na de rust wou Joye met zijn gevaarlijke linker uitpakken met een van zijn dreigende afstandsschoten, maar trapte een ongelofelijk gat in de lucht Dat net hem dit moest overkomen en hoongelach volgde in de Merelbeekse tribunes. Petegem gaf zich nog niet gewonnen en er volgde een harde knal van Vercruysse van die net naast de doelstaak zeilde.

Ook doelman Maes zelf moest nog fel aan de bak toen Luycks dreigend op doel besloot, maar Solie nam alle Petegemse hoop weg toen hij via een derde loepzuivere assist van uitblinker Binst de onvervalste hattrick en de 4-1 tegen de netten mocht jagen. Petegem spartelde nog even tegen toen Berwouts met een knap en onhoudbaar vluchtschot de 4-2 op het scorebord plaatste (‘72min.), maar toen man van de match Binst na een knal van De Mey de rebound in het Petegemse doel trapte was de wedstrijd helemaal gespeeld. (5-2 ‘79min.)