Bevrijdend doelpunt van De Mey zet Molenkouter in vuur en vlam.(3-1)

KFC Merelbeke moest voor de eerste speeldag van de competitie al zwaar aan de bak, want met Ninove kregen ze op de Molenkouter al meteen een tegenstander van formaat voor de kiezen geschoven. Ninove vocht vorig seizoen nog in eerste nationale tegen de degradatie, maar men kon er niet vermijden dat men uiteindelijk een stap terug moest zetten. Daartegenover staat dat ze er jn het tussenseizoen niet stil zaten en terug een stevig elftal op het veld zetten, dat door menig voetbalkenner zo maar bij de titelkandidaten gerekend wordt. Merelbeke speelde een meer dan behoorlijke voorbereidingscampagne en liet er heel mooie dingen zien, maar toch is het altijd afwachten hoe het team het er van af brengt als het echt om de knikkers gaat.

Ninove startte aan de wedstrijd met heel veel druk naar voor en Merelbeke had toch wel wat tijd nodig om zichzelf in de wedstrijd te voetballen. Aanvankelijk was er duidelijk wat zenuwachtigheid, waardoor dikwijls te vlug balverlies geleden werd. Zo kreeg Mariën een dot van een kans, die hij een metertje over de dwarsbalk trapte.  Eens de drempelvrees verwerkt knokte KFC Merelbeke zich beter en beter in de wedstrijd. Verkindere pakte uit met een afstandsschot waar doelman Van Den Noortgate best wel moeite mee had. Ook Soli kwam op aangeven van Antwi oog in oog te staan met het Ninoofse sluitstuk, maar Soli verstapte zich half en de afwerking was te zwak om dreigend te zijn. 

Even later volgde een eerste voldragen en splijtende actie van onze aanvallende linies. Soli veroverde de bal op een diefje en verlengde meteen naar Binst die slim liet lopen voor de aanstormende Antwi, die jammer genoeg pal op de doelman besloot.
Dit was de voorbode van nog meer leuke Merelbeekse fases, want even later was het wel prijs. Na een rommelig kluwen voor het Ninoofse doel viel het leer pal voor de voeten van de alleenstaande Binst, die het halve geschenk onhoudbaar voorbij Van De Noortgaete tegen de netten trapte (’30 1-0). Binnen de kortste keren mocht de Merelbeekse aanhang terug uit zijn dak gaan en werd het zelfs 2-0. Binst en Soli zorgden voor het voorbereidend werk, waarna De Mey zichzelf mooi vrij dribbelde in de zestien en het leer buiten bereik van Van De Noortgate tegen de netten trapte(’35). Kort voor de rust solliciteerde Romero naar de aansluitingstreffer, maar puik doelmanwerk van Maes redde tot twee maal toe het vel van zijn kompanen.  Ninove kwam ook na de rust heel fel uit de kleedkamer. De regen viel inmiddels met bakken uit de hemel, maar dit weerhield de Ninovieters niet om Merelbeke serieus het vuur aan de schenen te leggen. Een drietal opeenvolgende en zeer dreigende vrijschoppen passeerden de revue, maar telkens ranselde doelman Maes alles uit zijn doelvlak. Door de hoge druk van Ninove kreeg Merelbeke enkele mooie counterkansen, maar aanvankelijk werden deze telkens in de kiem gesmoord door te zenuwachtig acteerwerk. 

Romero trapte een zoveelste vrijschop, maar ook deze ranselde Maes met veel bravoure over de dwarsbalk. Even later was het toch prijs voor de bezoekers.  Romero koos perfect positie en knikte een gemeten voorzet onhoudbaar buiten het bereik van Maes knikte (2-1 ’91 min.). Ninove draaide volledig de gaskraan open en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Ook risico’s waardoor Merelbeke enkel gevaarlijke counters kon opzetten. Binst besloot eerst nog met een harde knal op de vuisten van de Ninoofse doelman, maar toen De Mey op aangeven van Boskamp uitpakte met een regelrechte kruisraket had Van De Noortgate amper een reactie in huis en beukte het leer in het dak van de Ninoofse netten (‘ 97 3-1).
De tribunes van Sportpark Molenkouter daverden onder het applaus en gejuich van de talrijk opgekomen KFC Merelbeke supporters. KFC Merelbeke was nu zeker van de overwinning en kon een eerste mooie en felbevochten driepunter op zak steken. Volgende zaterdag volgt al een volgende tegenstander van formaat, want ook Oostkamp worden goede adelbrieven toe gedicht. Benieuwd of Merelbeke er kan bevestigen.

Vergelijkbare berichten