Heenronde lucratief afgesloten met verdiende 2-0 overwinning tegen het gereputeerde Olsa Brakel.

7 op 9. Dat is de mooie puntenoogst die KFC Merelbeke kan voorleggen na de 3 laatste wedstrijden van de heenronde, want de ook laatste thuiswedstrijd tegen het gereputeerde Olsa Brakel werd lucratief afgesloten met een meer dan verdiende 2-0 overwinning. Het in de rangschikking derde geklasseerde Olsa Brakel kwam vooral tijdens de eerste helft dreigend uit de hoek via een kwikzilveren Ndefe die op zijn linkse flank de doorbraak zocht, maar het goed georganiseerde KFCM blok gaf geen krimp. Verder dan een vrijschop, die dan nog klemvast uit de lucht werd geplukt door Maes, kwamen de bezoekers evenwel niet. Merelbeke daarentegen stapelde de kansen op, maar zowel Antwi en in een latere fase Mjahed beten hun tanden stuk op een zeer attent keepende Otte die zijn teammaats voorlopig voor de achterstand behoedde.

Ook De Mey verdiende beter toen hij na voorbereidend werk van Antwi uitpakte met een kruisraket die net over en naast de kruising zeilde. Mjahed vond wederom doelman Otte op zijn weg toen hij na een knappe dribbel keihard uithaalde. Het kon evenwel niet blijven fout gaan en op slag van rust kregen de Merelbekenaars eindelijk loon naar werken. Merelbeke infiltreerde in de strafschopzone en Antwi buffelde uiteindelijk het leer binnen na een scrimmage voor het Brakelse doel. (1-0 ‘ 46min.) Waar Brakel vooral tijdens de eerste helft nog voor enige dreiging kon zorgen slaagden de bezoekers er na de pauze niet meer in om het Merelbeke nog heel lastig te maken. De thuisploeg bleef evenwel gedreven verder gaan op zijn elan en ook nu volgden al vlug enkele mooie doelkansen. Ademoglu zorgde voor animo op de Merelbeekse tribunes toen hij met een enig mooi vluchtschot verschroeiend uithaalde, maar het leer beukte keihard op de Brakelse kruising.

Met een schot voorlangs zorgde Grancea voor een zeldzame Brakelse dreiging, maar meer dan deze halve mogelijkheid konden de bezoekers niet meer uit hun voetbalschoenen wringen. Binst dwong doelman Otte wederom tot een knappe parade waarmee hij het leer nog net in hoekschop ko deviëren. De hard werkende Mjahed en steeds dreigende Antwi pakten dan uit met een splijtend nummertje op links waarna de het leer panklaar werd gelegd voor Veeckman, maar ook hij kreeg zijn harde en grondscherende knal niet tussen het doelhout gemikt. Dit kon evenwel niet blijven duren. Uiteindelijk was het de Merelbeekse topscorer Binst die alle nog aanwezige twijfels weg nam toen hij eerst met een splijtende dieptepas opende op Mjahed en vervolgens diens gemeten assist buiten bereik van een kansloze Otte in het Brakelse doel borstelde. (2-0 ‘64min.). Brakel kon vervolgens geen vuist meer maken en KFC Merelbeke stak wederom een belangrijke driepunter op zak. Hiermee kunnen met gerust gemoed de korte winterstop en de komende feestdagen worden ingezet.