Jordy Van Laere knikt de 1-0 overwinning binnen tegen KVV Zelzate.

Lange tijd slaagde KFC Merelbeke er niet in om punten te pakken tegen “zwarte beest” KVV Zelzate, maar daar kwam sedert dit seizoen verandering in, want zowel in de heenronde als zondag laatstleden in sportpark Moerkensheide kaapten onze keurtroepen de volle buit weg tegen de kanaalploeg. Met een 6 op 6 haalde het dan ook een perfect rapport tegen een team dat in de rangschikking samen met KFCM op een gedeelde achtste plaats stond. De bezoekers moesten dus voor de tweede maal op rij hun meerdere erkennen tegen een zeer degelijk acterend KFC Merelbeke dat wel een heel sterke en best te genieten wedstrijd ten berde bracht.

Aanvankelijk had Merelbeke best wel wat moeite met de hoge pressing en snelle start van de bezoekers, maar gaandeweg vochten onze gladiatoren zich beter en beter in de wedstrijd. Zelzate ontwikkelde de eerste vijf minuten wel zeer veel druk naar voor, maar de echte kansen volgden niet. Het was evenwel Merelbeke dat een eerste maal zijn neus aan het venster stak toen Binst een te korte terugspeelbal bijna afstrafte, maar door de verrassing kon hij zijn kopbal niet kadreren. Zelzate was wel gewaarschuwd voor al te overmoedig spel. 

Een vrijschop voor de bezoekers volgde, maar doelman Maes was bij de pinken en devieerde het gevaar in hoekschop met een knappe save. Ook de Zelzaatse doelman Van Rie mocht zich hierna onderscheiden, toen hij een schot van de doorgebroken Binst uit zijn doelvlak moest ranselen. Ex Merelbekenaar Zwart probeerde zijn gram te halen via een kopbal die net naast de kooi van Maes dwarrelde. Een sterk acterende Gillis Verhelst toonde zijn voetbal skills en ging zo maar op Zondagse wandeling door de bezoekende defensie, maar jammer genoeg scheerde zijn schot net naast het doelhout. De allerbeste kans kwam er op het half uur toen Falzone uitpakte met een splijtende assist die Binst alleen voor doel zette, maar ook nu zeilde het schot voorlangs.

Merelbeke kwam ook na de pauze meteen onder stoom en het scheelde slechts een teenlengte of de inglijdende Binst kon een assist van  Van Laere in de Zelzaatse kooi deviëren. De weder optredende Max De Ruyver mocht vervolgens een vrijschop nemen op een leuke plaats, die hij met veel kunde richting de kruising borstelde, maar doelman Van Rie had het voorzien en pakte het leer klemvast. 

Merelbeke bleef evenwel met veel fysieke inzet op zoek gaan naar de openingstreffer en toen balgoochelaar Falzone op rechts uitpakte met een perfecte voorzet richting tweede paal, was het Jordy Van Laere die het hoogste opveerde en het leer via het doelhout voorbij Van Rie knikte (1-0 ‘78min.) KFCM had zijn inmiddels verdiende voorsprong beet.
Nog even was er dreiging van de bezoekers toen Nyarko net buiten de grote rechthoek een gevaarlijke vrijschop mocht nemen, maar hij trapte het leer vlak in de Merelbeekse muur. Het was evenwel Merelbeke die via enkele rake counters de geruststellende treffer liet liggen. Eerst was er een knal richting kruising van El Hamdaoui, waarbij doelman Van Rie bijna zijn vuisten brandde, maar ook de anders zo trefzekere topscorer Binst had blijkbaar zijn dagje niet toen hij op aangeven van de goed ingevallen Oduro alleen op het Zelzaatse sluitstuk kon afstormen, maar wederom terug naast de kooi besloot. De goed leidende Scheidsrechter Bellon zag dat het goed geweest was en floot een einde aan deze best te genieten partij voetbal. Met deze overwinning prijkt KFCM nu op een zeer mooie zevende plaats in de rangschikking. Volgende week volgt terug een thuiswedstrijd tegen een ander zwart beest. Hopelijk kunnen we ook het vuur aan de sandalen leggen van de Spartanen uit Petegem.

Vergelijkbare berichten