BILLIJK 0-0 GELIJKSPEL OP KSV OUDENAARDE.

KFC Merelbeke brengt een puntje mee van zijn uitstap naar de Vlaamse Ardennen en dit was ook waar het terecht aanspraak kon op maken. Een door schorsingen en kwetsuren gekweld Oudenaarde pakte uit met een ongewone vijfmans defensie, waardoor Merelbeke de voetballende oplossing moest gaan zoeken, maar op de zeer zwaar te bespelen en natte Oudenaardse kouter was dit geen sinecure. De foute passes langs beide zijden waren dan ook niet op twee handen te tellen. Merelbeke probeerde wel de ruimtes op te zoeken, maar echt in de zone van de waarheid geraken zat er niet echt in, waardoor loepzuivere scoringskansen uitbleven. Dan maar hopen op enkele stilstaande fases en vrijschoppen, maar ook hieruit puurde Merelbeke te weinig gevaar. Tijdens de persconferentie na de wedstrijd konden trainers Leleu en De Schryver zich dan ook verzoenen met een billijke puntendeling

LorDe thuisploeg voetbalde de eerste kans van de wedstrijd bij mekaar toen een gevaarlijke vrijschop in de Merelbeekse strafschopzone viel en hierbij had de KFCM defensie heel wat moeite om het leer veilig te ontzetten. Merelbeke versierde even later ook een tweetal opeenvolgende vrijschoppen net buiten de grote rechthoek, maar zowel De Mey als Falzone konden hieruit geen gevaar puren. Een volgende stilstaande fase van Oudenaarde zorgde wel voor gevaar, want doelman Maes moest de vrijschop noodgedwongen in hoekschop deviëren. De beste Merelbeekse kans tijdens de eerste periode kwam er toen Falzone een assist verstuurde naar de knikker van Binst, maar de kopbal zeilde leen metertje over en naast de Oudenaardse kooi. Falzone kreeg een volgende mogelijkheid via een vrijschop, maar ook deze kon hij niet kadreren. Bij KSV Oudenaarde pakten ze kort voor rusten nog even uit met een knappe combinatie en zeer dreigende infiltratie, maar doelman Maes doorzag het gevaar en ontmijnde de kans met een autoritaire tussenkomst. 

Na de pauze begonnen de inspanningen op het zware veld te wegen en zo kwam Merelbeke iets beter voor de dag. KFCM probeerde vol goede wil de bakens te verzetten, maar de veel te steriele infiltraties stierven steeds een stille dood in de zone van de waarheid. Kapitein Van Den Winckel probeerde het nog van op afstand via een reboundschot dat strandde op een paar  Oudenaardse benen. Toen thuisdoelman  Verbrugge ook nog een laatste Merelbeekse hoekschop uit het luchtruim plukte was de wedstrijd helemaal gespeeld en mochten beide teams zichzelf verzoenen met een billijke puntendeling.

Vergelijkbare berichten