Potig en tergend spel van KM Torhout haalt het van voetballend vermogen van KFC Merelbeke ( 2-1)

Wie zei ook al weer  “het kan verkeren”? of “ de ene wedstrijd is de andere niet”?

Voetbal blijft onvoorspelbaar. Waar KFC Merelbeke vorige week nog bewierookt werd om zijn weergaloos voetbalspel tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Gullegem, was de ontmoeting op het veld van het West Vlaamse Torhout van een heel ander allooi. Het spel werd gekenmerkt door de zeer potige en tergende speelstijl van de thuisploeg, en dit dikwijls tot groot ongenoegen van de bezoekers uit Merelbeke. Mede door de stevige duels en de soms provocerende speelstijl van Torhout werd deze wedstrijd voor KFC Merelbeke geen groot succes.  Als je bovendien ook nog vlug met tien man staat én een zeer ongelukkig doelpunt pakt, dan is eigenlijk alles verteld. Ondanks alle inspanningen van Merelbeke om uiteindelijk een zeer mooie aansluitingstreffer te scoren, was de 2-1 eindstand in het voordeel van Torhout.

Na een lange studieronde waarbij Torhout meteen uitpakte met enkele stevige ingrepen was het toch Merelbeke die de ban open brak. Eerst over rechts via De Mey die te zwak afrondde in handen van doelman Laverge en even later via Antwi die de assist van Soli met een teenlengte mistte.

Dat Gillis Verhelst geen goede herinneringen aan het veld van Torhout zal overhouden moest hij ook nu zelf aan den lijve ondervinden want al na 25 minuten spel was het voor hem “game over”. scheidsrechter Leferever stuurde hem vervroegd de douches in na een noodremactie op Tanghe. Vanhulle trapte de hieruit volgende vrijschop een half metertje over en naast het doel van Maes. KFC Merelbeke moest het noodgedwongen verder rooien met tien en dit was tegen het fel opzittende en zeer potige Torhout geen geschenk. Toch slaagde El Hamdoui in een knappe actie op rechts waarna Antwi over nam en zichzelf met een kunstige dribbel door de plaatselijke defensie wrong en hard afdrukte. Doelman Laverge pakte evenwel uit met een mirakelredding en voorkwam zo de Merelbeekse openingstreffer. Langs de overzijde had de thuisploeg dan meer geluk want een misverstand bij een terugspeelbal tussen De Ruyver en Maes zette Dekuyper op weg naar een makkelijke 1-0 voorsprong (‘33min.) Merelbeke ging met volle moed op jacht naar de gelijkmaker en Antwi liep wederom een goed keepende Laverge tegen het lijf. Ook De Mey pakte nog uit met een knal maar ook nu stond het Torhoutse sluitstuk op de goede plaats.

Al meteen na de pauze kreeg Merelbeke een tweede koude douche over zich. Een eerste plaatselijke voorzet dwarrelde nogal gelukkig richting Dumolin die aan de tweede het leer tegenvoets voorbij Maes knikte ( 2-0 ‘47min.) Of een masterclass hoe je twee doelpunten uit een halve kans kan puren…vraag het aan KM Torhout!

Naast hun al zeer potig en stevig spel begon de thuisploeg nu aan een stevig spelletje tijdrekken. Bovendien verloor ook scheidsrechter Lefever de pedalen toe hij een regelrechte aanslag van Huysentruyt op de enkels van Antwi door de vingers zag. De niet met fijn voetbalspel besnaarde Huysentruyt maakte zich snel uit de voeten en hij wist wel waarom. Toch bleef Merelbeke in de goede afloop geloven en toen topscorer Binst een vrijschop van D’Hoore met het hoofd buiten bereik van Laferge devieerde stond de over verdiende 2-1 aansluitingstreffer op het bord. (‘49min.)
Ook Torhout moest het vervolgens rooien met tien man toen ook Ballegeer aan de noodrem ging hangen bij een snelle doorbraak van Binst waarbij hij alleen op doelman Lefever kon afstormen. Of Binst ook in staat zou geweest zijn om de gelijkmaker tegen de netten te jagen zullen we evenwel nooit weten.
Bij Merelbeke begonnen de geleverde inspanningen nu hun tol te eisen en bracht het pompen van lange ballen in de Torhoutse defensie ook geen soelaas.  Zo haalde de thuisploeg uiteindelijk toch zijn slag thuis en verwierf het de belangrijke zekerheid over een verlengd verblijf in tweede afdeling.

Vergelijkbare berichten