KFC Merelbeke kan ook nu niet winnen na derby tegen zwart beest Sparta Petegem (0-2)

Het begint toch stilaan een echt trauma te worden, want ook nu kon KFC Merelbeke niet winnen tegen het zwarte beest dat Sparta Petegem noemt. Behoudens vergissing van de redactie is KFCM er nog nooit in geslaagd om te winnen, laat staan punten te pakken tegen de Spartanen. Ook tijdens de wedstrijd van de twintigste speeldag in tweede afdeling was Merelbeke niet in staat om de weg naar het doel te vinden. Hoewel KFCM met een zeer vlotte start aan de wedstrijd begon en hierbij ook enkele mooie kansen afdwong, waren het de bezoekers die vooral tijdens de tweede helft het laken naar zich toetrokken. Dit met enerzijds een wel erg lucky goal en anderzijds met een rake kopbal nadat ze wel erg veel ruimte kregen van de Merelbeekse afweer. De eindstand, een droge nul – twee nederlaag zorgde dan ook voor een zure nasmaak bij de lokale aanhang.

Het was Sasah Oduro die de wedstrijd op scherp stelde met een splijtende doorsteekpass, waarmee hij de Merelbeekse topscorer Binst allen voordoel zette, maar deze besloot met een half gekraakt schot voorlangs

Petegem reageerde onmiddellijk langs de overzijde met een knappe voorzet op de knikker van Vande Velde en doelman Maes had een mirakelredding en het doelhout nodig om de vroege achterstand te voorkomen. Kort voor de rust kwam Merelbeke nogmaals onder grote druk te staan toen de bezoekers het leer eerst tegen de dwarsligger devieerden en de rebound tot twee maal toe op de doellijn moest worden gered door de zeer attente Rogiers. Er werd gerust met de brilscore, maar al meteen na de start van de tweede periode versierde Merelbeke de allergrootste kans om op voorsprong te klimmen. De Mey schudde op rechts een assist uit de voetbalschoenen en na een zeer verrassende overstap van Binst kwam Oduro oog in oog te staan met doelman Vandenbossche, waarna hij de reuzenkans veel tè onstuimig naast en over de Petegemse kooi knalde. Even later was het de beurt aan Falzone die uitpakte met een knap afstandsschot, waarmee doelman Vandenbossche heel wat moeite had en het leer ternauwernood via het doelhout kon ontzetten.

Het ontbrak Merelbeke hierbij al een tweede keer aan de nodige dosis meeval. Bij Petegem konden ze immers wel rekenen op dame Fortuna, want toen Vande Velde een hoekschop met het hoofd verlengde werd de vermeende voorzet een doelpunt dat met veel geluk  in de verste kruising binnen viel (0-1 ‘60min.) Bij Merelbeke waren ze duidelijk van slag en de bezoekers profiteerden al vlug een tweede maal, toen de KFCM defensie nogal slapjes uitverdedigde. Petegem heroverde het leer en na een gemeten assist mocht Vande Velde zonder veel moeite zijn tweede van de namiddag tegen de Merelbeekse touwen knikken (0-2 ‘74min.)
Na voorbereidend werk van Falzone, kwam Lievens even voor affluiten nog dicht bij de spreekwoordelijke eerredder, maar ook hij botste op een sterk en autoritair keepende Vandenbossche.

Vergelijkbare berichten