Ongelukkige owngoal, voorbode van verlies in bij wedstrijd KM Torhout – KFC Merelbeke (3-1)

Voor de eerste wedstrijd van 2023 maakte het fanion van KFC Merelbeke al meteen een verre verplaatsing naar het kunstgrasveld van KM Torhout. Deze ploeg, die 17 punten verzamelde uit de eerste 15 wedstrijden kan niet meteen terugblikken op een zeer goede start van het seizoen , maar na een trainerswissel in november werd er evenwel niet meer verloren en via overwinningen tegen o.a. Zulte Waregem en Wetteren en een resem aan gelijke spelen tegen o.a. Racing Gent en Oostkamp tankten ze bij Torhout ook het nodige vertrouwen. Coach De Schryver waarschuwde in de pers dan ook voor deze te duchten tegenstander die in iedere gespeelde wedstrijd reeds vocht voor elke morzel grond.

KFC Merelbeke begon evenwel goed aan de partij en claimde het meeste balbezit. Falzone pakte al meteen uit met een knappe actie toen hij listig naar binnen kneep, maar  zijn schot op doel zeilde een metertje over de dwarsligger. Ook kapitein Dean Van Den Winckel versierde een tweede scoringskans toe hij een rebound na een hoekschop in één tijd op de slof nam, maar ook nu scheerde de bal voor de kooi van Laleman.  Torhout reageerde toen een eerste maal  via een hoge voorzet, maar Devos mistte zijn schot compleet en Maes kon makkelijk oprapen. Hierop volgde evenwel een grote tegenslag voor Merelbeke. Verkindere kon op het middenveld een hoge bal moeilijk onder controle krijgen en een misverstand in de KFC defensie zorgde er voor dat een terugspeelbal van Verhelst caprioleerde over doelman Maes en perfect net onder de dwarsligger binnen viel (1-0 ‘10min.) Met nog ruim 80 minuten spel in het vooruitzicht, geen man overboord natuurlijk. Merelbeke koos nu voluit voor de aanval en Verheyden zag eerst nog zijn voorzetschot op de dwarsligger landen, maar de grootste mogelijkheid was er voor Lievens die na hoekschop en een scrimmage voor het Torhoutse doel, het leer van dichtbij over de dwarsligger joeg. Hoeveel tegenslag kan je hebben? Het was toen al duidelijk dat het niet meteen het dagje van KFC Merelbeke zou worden.

Merelbeke ving ook de tweede helft aan met veel druk op de bal. De Mey besloot eerst nog een knal in handen van doelman Laleman, maar toen Verheyden uitpakte met een zeer mooie individuele actie op rechts trapte hij het leer van op afstand onhoudbaar in de Torhoutse kooi (1-1 ‘68min.) Merelbeke had nu zijn ruim verdiende gelijkmaker beet en bleef voluit kiezen voor het offensief. Invaller Binst, die noodgedwongen wegens licht ongemak op de bak startte, zette al meteen de toon met twee opeenvolgende knappe afstandsschoten, maar evenveel keer devieerde sluitstuk Laleman het leer over de dwarsligger. De aanvalsdrift van Merelbeke werd er niet minder om, maar het bleef toch opletten voor de gevaarlijke prikken van de thuisploeg. Torhout slaagde er dan in om de KFCM defensie één keer uit verband te spelen en de alleen voor doel opduikende Vandekerckhove mocht de 2-1 eenvoudig tegen de netten prikken (2-1 ‘85min.) Merelbeke nam nu nog grotere risico’s en gooide nu alles in de aanval om nog een gelijkmaker uit de brand te slepen, maar toen Torhout wederom kon counteren besloot Vandekerchhove, vrijstaand aan de tweede paal, met de 3-1 eindstand (90min.) “Over and out” en Merelbeke start zo 2023 jammer genoeg met een eerste verliesbeurt. Coach De Schryver hoopt dat deze nederlaag iets te weeg brengt bij zijn manschappen en volgende zaterdag kunnen ze dit reeds proberen rechtzetten met een goede prestatie tegen KSV Oudenaarde.

Vergelijkbare berichten