KFC Merelbeke krijgt trein niet op de rails.

Ook van FC Gullegem kwam KFC Merelbeke terug van een kale reis. Inmiddels is de goede seizoenstart volledig teniet gedaan, en een met een rapport van 1 punt op 15 en een twaalfde plaats in de rangschikking scoort KFCM inmiddels ver onder de gestelde verwachtingen.  Positief als we zijn kunnen we stellen dat het alleen maar beter kan, maar het wordt wel tijd dat er resultaten worden geboekt, wil men niet in de echte probleemzone terecht komen.

Verzachtende omstandigheden waren er ook wel, want rots in de verdedigende branding Merijn Rogiers moest, net als zijn maatje Milan De Mey een schorsing uitzitten. Bovendien blesseerde Max De Ruyver zich tijdens de opwarming, waardoor coach De Schryver heel wat puzzelwerk voor de kiezen geschoven kreeg.

Merelbeke startte wel gedreven aan de wedstrijd en creëerde meteen al een aantal leuke mogelijkheden, maar het was Gullegem die al bij de eerste echte kans op voorsprong kon klimmen toen Vancrayveld uitpakte met een knap afstandsschot dat grondscherend net naast de staak in doel verdween. Merelbeke rechtte evenwel de rug en reageerde via een puike voorzet van Verhelst, die door Binst over de kooi werd geknikt. Gullegem counterde snel en sneed als door de boter door de KFCM defensie waarna Dewaegemaecker de mooie aanval afsloot en de 2-0 voorbij de kansloze Maes trapte. Merelbeke probeerde met man en macht de scheve situatie recht te zetten, maar vond voorlopig geen oplossing om de plaatselijke defensie te verschalken. Toen onnodig balverlies Moerkerke op weg zette naar de 3-0 werd het voor Merelbeke heel moeilijk om dit nog recht te trekken. Coach De Schryver herschikte zijn team tijdens de rust en zo starrtte nieuwkomer Alper Ademoglu aan zijn eerste officiële speelminuten voor KFC Merelbeke.

Met een opvallend gunstig gevolg, want na een tiental minuten zette hij Binst al met een eerste assist op weg naar de 3-1. Even had  de Merelbeekse aanhang terug hoop dat nog iets uit de plaatselijke brand kon gesleept worden, maar Dewaegemaeker maakte al vlug brandhout van de positieve gedachten toen hij na onoordeelkundig uitverdedigen van de KFCM defensie al te gemakkelijk de 4-1 voorbij Maes mocht borstelen. Toen Ademoglu er in slaagde om op aangeven van Oduro de 4-2 tegen de Gullegemse netten te deviëren sloeg wanhoop terug om in hoop. Zeker toen Antwi ook nog de 4-3 aansluitingstreffer kon scoren, maar inmiddels was de blessuretijd aangebroken en moest KFCM snel schakelen. Toch slaagde Merelbeke nog in een dreigende aanval via D’Hoore, die zich dreigend een weg baande naar de achterlijn, maar feilloze traptechniek liet hem in de steek en de assist van de laatste kans verdween jammer genoeg over en achter het doel.

Vergelijkbare berichten