Billijk gelijkspel bij promovendus Voorde-Appelterre (1-1)

Voor de voorlaatste speeldag van 2023 ging KFC Merelbeke op bezoek bij de nummer 6 van de rangschikking. Fusieclub Voorde Appelterre promoveerde dit seizoen naar tweede afdeling, maar mag wel een van de meest verrassende teams van de eerste ronde genoemd worden, want onder het kapiteinschap van ex-Merelbeke speler Rob Van Der Wilt legden ze reeds een heel mooi parcours af waardoor ze nu zelfs in de hogere regionen van de rangschikking terug te vinden zijn. Merelbeke had er na het gelijkspel tegen Oudenaarde, de verliesbeurt op Gullegem  en de mooie maar broodnodige overwinning tegen KVV Zelzate een wisselvallige periode opzitten. De uitstap naar Voorde Appelterre werd hierdoor wel met enig wantrouwen aangevat. Goed nieuws was wel dat coach De Schryver kon beschikken over zijn bijna voltallige A-Kern waardoor hij kon rekenen op al de sterkhouders die hem al zo veel mooie diensten bewezen.

Via Binst die een asssit van Antwi iets te zwak op doelman Figys besloot was Merelbeke het eerst aan zet. Voorde – Appelterre  reageerde met een loepzuivere assist van Van Der Wilt op de knikker van de moederziel alleenstaande Dewaele, maar deze knikte de 100% kans een meter over de dwarsbalk.

Toen volgde een werkelijk sublieme combinatie van Merelbeke. Ademoglu stuurde zijn maatje Binst de straat in, maar toen met het omspelen van de plaatselijke doelman het moeilijkste werk er op zat, trapte Binst het leer jammer genoeg staalhard op het doelhout. Noot van de redactie is hierbij wel de zeer slechte staat van het plaatselijke veld, waardoor goede balcontroles fel bemoeilijkt werden. Ademoglu pakte even later uit met een best wel aardig getrapte vrijschop maar doelman Figys ranselde het leer van onder de dwarslat. Vervolgens staken El Hamdoui en Mjajed een leuke en splijtende combinatie in mekaar maar De Mey besloot de doelkans via een plaatselijk bos benen in hoekschop. Ook de laatste mogelijkheid voor de rust was voor een fel aandringend Merelbeke. Binst knikte een voorzet tussen de palen maar ook nu stond Figys op de goede plaats.
Inmiddels werkten na de rust ook de weersomstandigheden niet mee, want felle wind en regen staken meer en meer de kop op en bemoeilijkten duidelijk de wedstrijd. Toch passeerde Merelbeke al bijna meteen langs de kassa want topscorer Binst nam een hoog capriolerende bal meteen op de slof en trapte de 0-1 voorsprong tegenvoets voorbij Figys. Een heel mooi en knap doelpunt.

Merelbeke kwam wel met knikkende knieën weg toen een misverstand tussen  De Ruyver en doelman Maes bijna slecht afliep. Gelukkig kon Amisso de geschenkbal niet verzilveren en besloot hij bijna onbegrijpelijk naast. Op aangeven van De Mey verraste sneltrein Binst de plaatselijke defensie maar ook nu voorkwam Figys de dubbele Merelbeekse voorsprong. Toch bleef het opletten voor de prikken van Appelterre die nu letterlijk de wind in de zeilen hadden. Merelbeke leed vervolgens veel te makkelijk balverlies op het middenveld. Deze te vermijden fout mondde uit in een scrimmage voor doel. Afukuzi-Mbo was het het meest bij de pinken en trapte het leer staalhard en hoog in het dak van het Merelbeekse doel (1-1 ‘71min.) Zowel Merelbeke (via Binst) en Voorde-Appelterre (via Ponnet) hadden beiden daarna nog zicht op de winnende treffer, maar de wedstrijd werd door scheidsrechter Claes afgefloten met een correct en uiteindelijk billijk gelijkspel.

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde en als afsluiter van het jaar 2023 ontvangt KFC Merelbeke volgende week Olsa Brakel op sportpark Molenkouter.

Vergelijkbare berichten