KFC Merelbeke incasseert eerste verlies na 2 penaltys en onterecht afgekeurde goal.(1-3)

Voor het eerst in deze competitie moet Merelbeke in het zand bijten na een wel vrij tumultueuze derby wedstrijd tegen de buren van RFC Wetteren. Merelbeke claimde volgens Coach De Schryver zeker 65% balbezit, maar kon niet vermijden dat de Wetteraars met de punten gingen lopen. Twee penalty’s, waarvan één in geschenkverpakking aangeboden door scheidsrechte De Clercq én een onterecht afgekeurd doelpunt deden de Merelbekenaars de das om…

“Het kan verkeren” zei Bredero en zo was ook het gevoel na de derbywedstrijd tegen de buren uit Wetteren. Merelbeke begon nogal zwak aan de wedstrijd, maar toch versierde het een eerste kans via een doorbraak van Richard Antwi. De bezoekers kregen te veel speelruimte en een eerste Wetterse doorbraak werd meteen cash afgerekend toen Verhelst moest ingrijpen en tegenstander Vandekerchove onderuit schoffelde in de strafschopzone.

 Wetteraar Broeckaert zette Maes op het verkeerde been en de vroege achterstand was een feit. De 0-1 na vijf minuten zorgde niet matten voor grote ongerustheid want Merelbeke behield ruim het veldoverwicht. Enkele Merelbeekse kansen volgedn de revue, maar Antwi en De Mey botsten op een goed keepende Steelant. Toen De Mey dan eindelijk het leer in de Wetterse kooi kon knikken was er lijnrechter De Meyere die er zijn spreekwoordelijke stok voorstak wegens (zeer twijfelachtig) buitenspel. Merelbeke bleef evenwel op zoek gaan naar de gelijkmaker en op het halfuur zette Binst de scheve situatie recht toen hij na een sublieme deviatie van Audenaert de strafschopzone indook en doelman Steelant met een plaatsbal het nakijken gaf. Merelbeke ging naarstig  op zoek naar een tweede treffer, maar tegen de gang van het spel in viel de goal aan de overzijde. Ertürk kreeg te veel ruimte in de strafschopzone, draaide zich mooi vrij en trapte het leer en het leer voorbij Maes in de hoek van het doel.

Merelbeke ging de pauze in met de achterstand. Ook na de rust claimde Merelbeke het overwicht, maar toen Monday tijdens een duel nogal makkelijk onderuit ging in de Merelmbeekse strafschopzone plaatse scheids De Clercq het leer een tweede maal op de stip. Broeckaert nam het geschenk met beide handen aan en trapte zijn tweede strafschop van de namiddag tegen de netten. Ondanks de 1-3 achterstand bleef Merelbeke op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijd wou de Merelbeekse motor niet acht meer aanslaan. Veel goede wil, dat wel, maar 100% kansen kwamen er niet echt. Binst zag zijn knal van uit een scherpe hoek net naast de kruising zeilen en ook De Mey kwam nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar ook hij trapte voorlangs. Een vrijschop moest nog voor Merelbeekse hoop zorgen, maar toen de krulbal van Audenaert alles en iedereen voorbij krulde was er doelman Steelant die zijn teammaats voor een Merelbeekse stormloop behoedde.

Vergelijkbare berichten