Schaarse kansen niet benut tegen moeilijk te ontwrichten Eendracht Aalst (1-0)

KFC Merelbeke moest zondag jongstleden op bezoek bij Eendracht Aalst. Alhoewel de laatste nieuws- en overameberichten nogal onduidelijk waren over de actuele toestand van de club, worden ze toch gerekend als onbetwiste titelfavoriet in tweede afdeling A. Dat deze uitstap voor KFCM alles behalve een  gezondheidswandeling zou worden, was duidelijk. Ondanks de onverwachte thuisnederlaag tegen RC Wetteren kon Merelbeke nog altijd spreken van een goede start in de competitie en tankte wel het nodige vertrouwen uit de gewonnen partijen tegen Ninove, Torhout en Dikkelvenne. Het Pierre Cornelisstadion te Aalst was dan ook aardig volgelopen voor deze absolute topper van de zesde speeldag.

Alhoewel Aalst, gesteund door een zeer talrijke twaalfde man, iets agressiever startte aan de wedstrijd kon Merelbeke lange tijd gelijke tred houden. De eerste echte en loepzuivere doelkans was zelfs voor Merelbeke toen Van Keer aan de achterlijn strak kon voorzetten, maar De Mey het leer net niet in de plaatselijke kooi kon deviëren. Een zeldzame minder goede uittrap van doelman Maes kruiste het pad van Van Den Eynde, die onmiddellijk afdrukte, maar zijn dreigend schot zeilde gelukkig net naast het doelkader.

De Vriendt knikte voor Aalst een hoekschop hoog over de dwarsligger. Alhoewel Antwi redelijk goed in de tang zat van de plaatselijke defensie slaagde hij er toch in om via een mooie verrassende dribbel tot een schot te komen, maar dit ging via een Aalsters been in hoekschop. Toen een te korte terugspeelbal van De Mey zomaar in de voeten van Mrsic terecht kwam kroop KFCM al een eerste maal door het oog van de naald, want ook zijn trap ging dreigend voorlangs. Ook bij Aalst kwamen ze dan niet meer echt aan grote kansen toe, maar kort voor de pauze pakte Mrsic nog onverwachts uit met een echte kruisraket die hij vanop ruim 25 meter afvuurde, maar gelukkig voor Merelbeke beukte het leer op het doelstaak. Na de pauze draaiden ze bij Aalst de gaskraan volledig open en een eerste kans volgde al snel via Straetman die hoog over de dwarsbalk besloot. Merelbeke moest nu alle zeilen bijzetten en Maes had al zijn ledematen en enig geluk nodig om een levensgevaarlijke kopbal van Mrsic op de lijn te stoppen. Merelbeke kwam nu moeilijk onder de aanhoudende Aalsterse druk uit en toen ex-Merelbekenaar Straetman met enig geluk een voorzet in twee tijden voorbij Maes werkte stond de 1-0 einduitslag al op het bord (‘66min.) Merelbeke probeerde de scheve situatie recht te zetten, maar bij Aalst gaf de soliede defensie voorlopig geen krimp. 

De Merelbeekse kansen waren dan ook zeer schaars, maar even slaagde Hamdoui er in om door te dringen op rechts, maar Antwi knikte de strakke en gemeten voorzet jammer genoeg voorlangs. Aalst solliciteerde naar de dubbele voorsprong toen invaller Ayaz uitpakte met een snelle splijtende infiltratie door de KFCM defensie, waarna Maes het schot niet helemaal kon afweren, maar gelukkig was er de snel reagerende Hamdoui die het leer nog net op de doellijn kon keren. Een duidelijk moe gestreden Merelbeke kon geen vuist meer maken en ook de laatste kans was nog voor de thuisploeg toen doelman Maes een dreigend schot van De Coninck klemvast uit de lucht plukte. Het is natuurlijk geen schande dat Merelbeke hier drie punten in de brand liet, maar met een beetje meer geluk was zelfs een puntendeling te verantwoorden geweest.
KFC Merelbeke tankte hier toch vertrouwen om de komende thuiswedstrijd, komende zaterdag, tegen Racing Gent aan te vatten.

Vergelijkbare berichten