Propaganda voor Merelbeekse voetbal in sportpark Molenkouter (4-1)

KFC Merelbeke mocht zich zondag jongstleden opmaken voor de vierde speeldag van de competitie. Met de bezoekers uit Torhout kregen ze best wel een stevig team te bekampen, maar het  mooie rapport met 7 op 9 gaf wel het nodige vertrouwen en rust om aan de wedstrijd te starten. Misschien wel iets te veel rust, want vooral tijdens de eerste helft van de wedstrijd vonden de Merelbekenaars geenszins de juiste oplossing om de West-Vlamingen enigszins te bedreigen. De Torhoutenaars klommen voor de rust dan ook op voorsprong na nogal slap weerwerk van onze defensie. De rust brracht Merelbeke op andere gedachten, want het voetbal wat dan op de Molenkouter werd getoond, was van een ander – lees veel beter- niveau. De 4-1 eindscore was dan ook een mooi gevolg van sublieme Merelbeekse prestatie.

Torhout dreigde eerst via een hoekschop, maar toen even later Dumoulin voorlangs besloot had hij duidelijk iets mooier in gedachten. Ruim twintig minuten waren de revue gepasseerd als Merelbeke aan zijn eerste kans toe kwam

. Richard Antwi probeerde van uit een scherpe hoek en met een mooie krul de bezoekende doelman te vloeren. Binst kreeg de beste kans voor de voeten geschoven toen hij door Van Den Winckel de straat werd in gestuurd, maar doelman Laverge kwam goed uit en voorkwam de bezoekende achterstand. Het doelpunt viel evenwel langs de overzijde. De KFCM defensie gaf een vrijgeleide aan Andries die iets te gemakkelijk mocht voorzetten en de goed gevolgde Dumoulin trapte de 0-1 overhoeks voorbij Maes. Deze wake-up call had goede gevolgen, want de Merelbekenaars knokten zichzelf nu beter in de wedstrijd. Binst knikte een hoekschop keihard op doel, maar doelman Laverge had een puike redding in huis. Mjahed probeerde het via de rebound, maar zijn kruisraket koos hoog het luchtruim. Ook Merijn Rogiers had tegenslag want hij viseerde het doelhout toen hij aan de tweede paal een hoekschop richting doel kopte. Vervolgens was Kapitein Van Den Winckel aan de beurt, maar hij besloot veel de onstuimig en knalde een loepzuivere kans keihard naast de kooi. Toen kort voor de pauze bezoeker Cardon het leer met een welgemikte krul naar doel verstuurde moest Maes alles uit de kast halen om de dubbele achterstand te voorkomen.

Merelbek kwam uit de kleedkamer met heel veel spirit om de scheve situatie recht te zetten en toonde dit ook op het veld. Meteen was het ook prijs, want de goed acterende Verkindere zette een één-twee op met Sili en knalde de gelijkmaker onhoudbaar voorbij Laverge. Merelbeke draaide de gaskraan nu volledig open en bij Torhout had men nu duidelijk moeite om de lekken te dichten. Merijn Rogiers rukte van ver op met een rush van 60 meter en leverde dan de bal panklaar af een De Mey, die de 2-1 knap voorbij Laverge trapte. Even later was het Richard Antwi die de Torhoutse defensie tureluurs dribbelde, waardoor ze hem wel foutief moesten stoppen. Scheidrechter Vandevenne plaatset de bal op de stip en Binst trapte de geruststellende 3-1 tegen de netten. Toen moest de mooiste actie van de wedstrijd nog volgen. Richard Antwi begon aan een zondagse wandeling door de Torhoutse defensie en eenmaal aan de achterlijn lepelde hij het leer op de knikker van Binst, die de mooie assist keihard tegen de touwen knikte. Het Molenkouterstadion ging nu volledig uit zijn dak en op de tribunes klonk luid applaus en gejuich. Ook het Merelbeekse fanion vierde duchtig mee na deze echte propagandawedstrijd.