Dame (on)Fortuna beslist mee over wedstrijd KFC Merelbeke – KSV Oostkamp (1-2)

KFC Merelbeke schreef een nieuwe bladzijde bij in de al rijke geschiedenis van de club, want voor het eerst werd een competitiewedstrijd volledig live uitgezonden door HLN en de DPG media groep. Dit proefproject in samenwerking met Voetbal Vlaanderen moet het amateurvoetbal terug meer onder de publieke aandacht brengen. Merelbeke heeft evenwel niet kunnen profiteren van zijn televisiedebuut want ondanks een goede wedstrijd met een resem doelkansen slikte het voor de tweede weekend op rij een zure nederlaag. Merelbeke was zeker niet de mindere van Oostkamp, in tegendeel, maar als je twee ongelukkige doelpunten slikt terwijl je zelf een resem 100% kansen niet afwerkt, dan weet je ‘t wel.

Bragard trapte voor Oostkamp een eerste kans richting Maes, maar onze doelman had weinig moeite om het schot te klemmen. Mjahed haalde vervolgens op snelheid de achterlijn en via Binst kwam het leer op de knikker van De Mey die te zwak in de handen van Standaert devieerde. Bragard trapte voor Oostkamp een loepzuivere assist richting Canoot, maar deze miskeek zich op het traject van de bal en trapte vervolgens een enorm gat in de lucht.

 Merelbeke dreigde via hoekschop en een fantastische uithaal van Binst die de bal via Standaert op de doelstaak zag beuken. Merelbeke bleef aandringen. Oostkamp kreeg de bal iet goed weggewerkt uit de eigen doelzone. Antwi haalde de hoge bal vakkundig uit de lucht en trapte hard op doel, maar ook  nu stond Standaert op de goede plaats. Tegen de gang van het spel in klom Oostkamp met geluk op voorsprong. Canoot trapte een hoekschop in één tijd richting doel. De Ruyver probeerde het schot te ontzetten, maar ongelukkig genoeg devieerde hij hierbij het leer in de eigen kooi (own goal 0-1 ’31min.)

Merelbeke ging na de rust meteen op zoek naar eerherstel. Verkindere verstuurde een wereldpass die de zee opende voor Binst die alleen op doelman Standaert kon afstormen. Binst duwde de bal evenwel iets te ver voor zich uit en gaf zo de mogelijkheid aan Standaert om het nakende gevaar te ontmijnen. Ademoglu pakte uit met een fenomenale trap richting kruising, maar doelman Standaert ranselde de bal uit zijn doelvlak met een al even mooie wereldsave. Mjahed dribbelde zich een weg in de zestien meter van Oostkamp en werd hierbij foutief gestopt door Van Den Bossche. 

Scheidsrechter Vanboven wou evenwel van geen strafschop weten en wuifde de elfmeter ostentatief en kordaat weg. De Merelbeekse druk op het Oostkampse doel kon niet zonder resultaat blijven. Mjahed deed op links het voorbereidende werk. De Mey draaide hij zichzelf mooi vrij en trapte het leer in de linker benedenhoek buiten bereik van Standaert (1-1 ‘65min.). Merelbeke had zijn inmiddels over verdiende gelijkmaker beet. Amper vijf minuten later kon een gelanceerd Merelbeke al op voorsprong gestaan hebben toen Binst een teenlengte te kort kwam om een gelepelde voorzet van Mjahed aan de twee paal binnen te tikken. Tegen de gang van het spel in viel het doelpunt evenwel aan de overzijde. Oostkamp trapte een hoekschop, de bal week af op een Merelbeeks hoofd en via de knikker van een zeer gelukkige Claeys stond de 1-2 op het bord (’65 min.). Zeer tegen de gang van het spel in. Merelbeke begon met de moed der wanhoop aan de achtervolging, maar met uitzondering van een gevaarlijk getrapte Olympische hoekschop van D’Hoore kon het de bezoekers niet meer in verlegenheid brengen. Merelbeke likte zijn wonden na een toch wel best aardige wedstrijd, maar het was Oostkamp die 100% profiteerde en maar al te graag de driepunter mee huiswaarts nam. Ook dit is voetbal.

Vergelijkbare berichten