Mjahed trapt KFC Merelbeke naar de overwinning met magistrale goal (0-1)

Sparta Petegem heeft afgedaan als zwart beest van KFC Merelbeke, want ook in eigen huis kon het niet winnen van ons hard werkend fanionteam dat met man en macht streed om een mooie overwinning binnen te slepen. Na de al even mooie 5-2 overwinning thuis, pakt Merelbeke zo een perfect rapport van 6 op 6 tegen een team dat jaren een oninneembare vesting bleek te zijn. Merelbeke voetbalde in de eerste helft enkele puike mogelijkheden bij mekaar, maar kon aanvankelijk de kansen niet verzilveren. Het was toch opletten voor de schaarse, maar loepzuivere kansen van de thuisploeg, maar doelman Maes stond wederom op hoog niveau te keepen. Het was Mjahed die uiteindelijk de wedstrijd met een magistraal doelpunt besliste.

Merelbeke startte het beste aan de wedstrijd en de eerste kansen volgden dan ook al snel. Binst dook een eerste maal op voor doelman Vandenbossche toen hij op aangeven van D’Hoore jammer genoeg op het doelhout besloot. Petegem versierde een vrijschop op een leuke plaats maar deed er weinig mee. Soli dribbelde zich vlot een weg door de thuisdefensie en bediende Binst die te zwak afwerkte in handen van Vandenbossche.

Merelbeke bleef de best combinerende ploeg op het veld, maar vond voorlopig geen remedie om het laag blok van Petegem te slopen. Binst pleegde een mooie steel en bediende Antwi die het leer hard voorlangs trapte. Op het half uur pakte Merelbeke uit met een ingestudeerde vrijschop. Een listig balletje van Ademoglu  bediende Soli die zich eerst een vrije weg dribbelde langs de plaatselijke afweer, maar Vandenbossche kon het geplaatst en grondscherend schot op de doellijn keren met een puike redding. Vervolgens kwam Merelbeke een eerste keer goed weg, want via hoekschop en een harde kopbal van Berwouts beukte het leer op de onderkant van de dwarsbalk en boste via de doellijn buiten. Kort voor de rust moest doelman Maes wederom uitpakken met een fenomenale redding toen hij een kopbal van Joye met een formidabele reflex onschadelijk maakte.

Antwi tekende voor een eerste dreiging na de pauze toen hij op aangeven van Binst de straat werd ingestuurd, maar hij verslikte zich in de dribbel en weg was de kans. Toen pakte Binst wederom uit met één van zijn inmiddels beruchte langeafstandslobballen en Vandenbossche had heel wat moeite om het leer van onder de dwarsligger te ranselen. 

Merelbeke begon stilaan de tol van de inspanningen te dragen en Petegem voetbalde zichzelf met powerplay in de wedstrijd. Joye pakte uit met een loepzuivere assist door het centrum van de KFCM defensie, maar Maes gooide lijf en leden in de strijd en voorkwam zo een gemaakte treffer van Blancke. Even later moest Maes zichzelf wederom in de kijker spelen toe hij een harde knal van Joye in hoekschop moest verwerken. Petegem zette alles op alles en Merelbeke moest nu noodgedwongen met de hielen in het zand. Merelbeke kroop door het oog van de naald toen Berwouts het leer rakelings naast de doelstaak trapte. Toen alle aanwezige toeschouwers zich al begonnen te verzoenen met een puntendeling kwam voor Merelbeke de grote verlossing. Invaller Mjahed, die al een goed voorgevoel had (nvdr), kneep met een mooie actie naar binnen op de linker flank en pakte uit met een magistraal afstandsschot dat hij hard in de kruising binnen nagelde. (0-1 ‘81min.) Een intussen zeer geprikkeld Petegem probeerde nog het tij te keren, maar kon de Merelbeekse defensie niet meer doen wankelen.

Vergelijkbare berichten