KFC Merelbeke neemt afscheid van sportpark Moerkensheide in De Pinte met mooie 3-1 overwinning tegen FC Gullegem.

Op twee thuiswedstijden na en bijna 5 volle seizoenen lang heeft KFC Merelbeke zijn thuiswedstrijden noodgedwongen afgewerkt op Moerkensheide in De Pinte. Evenwel zullen aan deze periode mooie herinneringen blijven hangen, want Merelbeke speelde er het eerste seizoen van de ingebruikname kampioen en groeide er verder uit naar een intussen vaste waarde in tweede afdeling van Voetbal Vlaanderen. Ook de nabije vooruitzichten zien er zeer rooskleurig uit, want op zondag 30 april eerstkomend wordt eindelijk het nagelnieuwe sportpark Molenkouter in gebruik genomen en zo komt KFCM na vijf lange jaren terug naar zijn heimat. Daarover later meer, maar wat belangrijk was dat KFC Merelbeke afscheid van De Pinte kon nemen met een mooie 3-1 overwinning die evenwel niet zonder hindernissen tot stand kwam.

Vooral tijdens de eerste helft liep Merelbeke een beetje achter de feiten aan, en liet hierdoor FC Gullegem te uitdrukkelijk in de wedstrijd komen. Rogiers knikte eerst een hoekschop van Falzone een metertje oer de dwarsbalk, maar daarna kwam Gullegem meer en meer opzetten. Lievens moest eerst nog net gevat tussenkomen om Gekiere het openingsdoelpunt te beletten

Gullegem dreigde vooral via een aantal opeenvolgende en vakkundig getrapte hoekschoppen en toen Vansuypeene listig kon deviëren was ook doelman Maes er aan voor de moeite en klommen de bezoekers op een 0-1 voorsprong (‘18min.) Merelbeke had eerst heel wat moeite om in de zone van de waarheid door te dringen, maar toen De Mey toch kon infiltreren zette hij Van Laere met een splijtende pass allen voor doel, maar doelman Vanderbeken kwam gevat uit en ontmijnde het zeer latente gevaar. Doornaert kreeg voor Gullegem nog een onverwacht cadeau voor de schoenen geschoven toen Lievens zich vertrapte op een voorzet, maar gelukkig zoefde het leer voorlangs de kooi van Maes.

Merelbeke kwam evenwel als herboren uit de kleedkamers en begon aan een indrukwekkende tweede helft, waarbij het al onmiddellijk op jacht ging naar de gelijkmaker. Een aantal kansen via De Mey, Falzone, Lievens en Verheyden volgden de revue, maar toen Binst op aangeven van De Mey door de buitenspelval kon glippen trapte hij het leer kundig buiten bereik van doelman Vanderbeken. (1-1 ‘69min.)

Bij Gullegem begonnen ze toen reeds de eerste tekenen van vermoeidheid te vertonen en ze hadden zichtbaar meer en meer moeite om de ruimtes te belopen. Merelbeke begon pas dan echt onder stoom te komen en het was Binst die met een onnoemelijk mooi vluchtschot de inmiddels verdiende 2-1 voorsprong en zijn tweede doelpunt van de namiddag op het scorebord prikte. Onder impuls van een hardwerkende Binst was de Merelbeekse aanvalslinie intussen een gesel voor de Gullegemse defensie geworden en het scheelde niet veel of Binst had ook zijn persoonlijke hattrick vol gemaakt, maar een onvoorziene balcpriool door de slechte staat van het veld stak hier een stokje voor. Uitstel was evenwel geen afstel en toen Binst zich op links een zoveelste maal kon doorzetten leverde hij de loepzuivere assist af aan de mee opgerukte Van Laere die het leer en de 3-1 eindstand staalhard voorbij Vanderbeken trapte (‘87min.) De overwinning kwam verder niet meer in gevaar en zo kon KFCM met een mooie en verdiende driepunter afscheid nemen van Moerkensheide.

Vergelijkbare berichten