KFC Merelbeke sleept punt uit de brand tegen KSV Oostkamp (2-2)

Tegenstander Oostkamp mag terecht één van de revelaties  van tweede afdeling worden genoemd want als kersverse nieuwkomer in de reeks draaien ze al het ganse seizoen mee in de top van de rangschikking. Dat de thuiswedstrijd tegen deze krachtdadige tegenstander geen walk-over over zou worden stond dan ook in de sterren geschreven. Merelbeke startte evenwel plankgas aan de wedstrijd en de bezoekers werden meteen op eigen helft gedrukt. Oostkamp had aanvankelijk heel wat moeite om de aanvallende prikken van Merelbeke te verwerken, maar gaandeweg knokten de bezoekers zichzelf beter en beter in de wedstrijd. Vooral tijdens de tweede helft zag het er lange tijd naar uit dat Oostkamp, met de volle buit huiswaarts zou keren, maar een allerlaatste actie van invaller Van Laere zorgde diep in blessuretijd zeer onverwachts voor een Merelbeekse verlossing.

Milan De Mey kwam op aangeven van Niels Verheyden al in de derde minuut van de wedstrijd oog in oog te staan met doelman Iket, maar hij trapte het leer binnen bereik van het bezoekende sluitstuk.

Even later was het wel prijs. De zeer aanwezige Verkindere stuurde Binst de straat in met een splijtende assist, en de Merelbeekse topscorer trapte het leer in twee tijden voorbij Iket (1-0 ‘14min.)
Lang kon de Merelbeekse aanhang evenwel niet genieten van de terecht verworven voorsprong, want toen Canoot eerst nog een reuzenkans voorlangs trapte mocht hij de daarop volgende rebound aan de tweed paal tegen de netten knikken (1-1 ‘18min.). Merelbeke was even van slag en de bezoekende kwelduivel Van Haecke profiteerde bijna toen hij een gevaarlijke voorzet net naast de staak trapte. Falzone probeerde het tij te keren toen hij op links met een virtuoze dribbel uitpakte en hard afdrukte richting korte hoek van het doel maar ook nu smoorde doelman Iket het gevaar met een knappe tussenkomst. Even zorgde Falzone alweer voor dreiging toen zijn lobschot gevaarlijk dicht naast de kruising neerviel. Ook Verheyden pakte uit met een mooie individuele actie toen hij aan een zondagse wandeling begon voorbij drie Oostkampse stations, maar ook zijn afstandsschot dwarrelde een metertje over de dwarsbalk. Hoewel Merelbeke toen de voorsprong verdiende werd er gerust met de gelijke stand.

Oostkamp kwam wonderwel beter uit de kleedkamer en zette Merelbeke meteen onder druk. Het was Van Haecke die bijna meteen profiteerde toen hij een organisatiefout in de KFCM defensie ongenadig afstrafte met de 1-2 voorsprong. Merelbeke moest gaan achtervolgen, maar het slaagde er aanvankelijk niet meer in om nog dreigend gevaar te creëren. Oostkamp ving aanvankelijk de aanvallende intenties vrij makkelijk op. Falzone wurmde zich op links toch nog eens voorbij de bezoekende defensie en Binst kwam werkelijk een haarlengte te kort om de voorzet voorbij Iket te knikken. Bij Oostkamp probeerden ze inmiddels tergend de overwinning over de streep te trekken via enkele tijdrekkende acties. De Merelbeekse aanhang had zich waarschijnlijk al neergelegd bij het nakende puntenverlies, maar dit was zonder invaller Van Laere gerekend die, reeds diep in blessuretijd, op pure kracht de doorbraak forceerde en vanuit een bijna onmogelijke hoek het leer toch nog voorbij Iket tegen de netten trapte. (2-2 ‘94min.).