Met de hakken over de Gaverbeek tegen Zulte Waregem B (0-1)

De ene wedstrijd is de andere niet en waar KFC Merelbeke vorige week in de wedstrijd tegen Cercle Brugge B nog een resem doelkansen onbenut liet, had het nu voldoende aan één voldragen aanval om een halve hold-up te plegen op het veld van Zulte Waregem. Vooral tijdens de eerste helft was Merelbeke het betere elftal op het veld en het was dan ook niet verwonderlijk dat toen het winnende doelpunt viel. Bij Zulte Waregem rechtten ze de rug tijdens de tweede periode en KFC Merelbeke vond geen oplossingen meer. De KFCM defensie moest overuren draaien en toen het daar driegde mis te lopen was doelman Maes de rots in de branding. Hij zorgde er met enkele hele mooie reddingen voor  dat de thuisploeg niet langszij kon klimmen. Zijn zoveelste clean sheet van de competitie was dan ook de stabiele basis voor een mooie overwinning.

Maes moest een eerste maal aan het werk toen de kwikzilveren Guindo de lont aan het vuur stak met een zeer dreigende doorbraak. Vervolgens pakte Waregemnaar Van Keymolen uit met een knap afstandsschot maar ook nu was Maes attent.

Merelbeke had een vrij lange studieronde nodig om voor enig gevaar te kunnen zorgen, maar de eerste vlotte combinatie zou meteen ook resulteren in een zeer knap doelpunt. Via voorbereidend werk van Veeckman zette Antwi zijn maatje Soli met een splijtende assist op weg naar de 0-1 die hij perfect buiten bereik van doelman Dobbels in de kooi borstelde (‘23min.) Antwi pakte vervolgens uit met een afstandsschot dat zonder heel veel moeite door het Waregemse sluitstuk werd geklemd. Bij Zulte Waregem versierden ze een tweetal vrije trappen op een toch wel heel leuke plaats, net buiten de grote rechthoek. Gevaar of dreiging kon de thuisploeg hier evenwel niet uit puren. Een best wel aardig afstandsschot van Palumets dat net naast de kruising zeilde was het laatste wapenfeit voor de rust.

Zulte Waregem kwam met de nodige ambitie uit de kleedkamers en zette Merelbeke met hoge pressie vast op de eigen helft. Merelbeke vond geen oplossing om van onder de druk van de thuisploeg uit te komen en kwam met knikkende knieën weg toen Guindo een huizenhoge mogelijkheid naast het doelhout mikte. 

Een eerste vrije trap van Zulte Waregem trapte  Van Keymolen nog in de Merelbeekse muur. Vervolgens trapte Guindo van ver naar doel en moest Maes alles uit zijn ranke bast halen om in hoekschop te deviëren. Zulte Waregem versierde wederom een vrijschop op een aardige plaats en Keymolen stond wederom aan het kanon. Ditmaal krulde hij het leer wel perfect over de muur richting kruising maar ook nu konden de Merelbekenaars rekenen op doelman Maes die met een fenomenale parade het leer uit zijn doelvlak ranselde. Bij Merelbeke stond het water aan de lippen en was het inmiddels echt pompen of verzuipen. Zulte Waregem forceerde op links nog een allerlaatste opening toen Guindo van kortbij mocht afdrukken op doel, maar Maes redde wederom de meubelen en verzekerde hiermee een plezante busreis richting Merelbeke.

Volgende woensdag ontvangen we het roemruchte Eendracht Aalst op de Molenkouter. Benieuwd of Merelbeke een vervolg kan breien aan de best wel aardige reeks die het aan het neerzetten is.

Vergelijkbare berichten