Overwicht tijdens eerste periode tegen Eendracht Aalst niet in omgezet in doelpunten (0-2)

Met 10 op 12 punten uit de laatste vier wedstrijden was KFC Merelbeke aan een goede periode bezig, maar jammer genoeg kon het dit woensdagavond jongstleden niet doortrekken in de wedstrijd tegen competitieleider Eendracht Aalst. Begrijp het niet verkeerd, want Merelbeke speelde terug een dijk van een wedstijd in een aardig vol gelopen Molenkouterstadion. Hoewel de regen er met bakken uit de hemel viel had dit geen invloed op het hoogstaand spelniveau, en ook de talrijk aanwezige toeschouwers die het slechte weer trotseerden hebben ongetwijfeld kunnen genieten van een best te pruimen pot voetbal.

Het was thuisploeg Merelbeke die het best uit de startblokken schoot en het zette de bezoekers meteen onder druk. Het was Binst die het Molenkouterstadion een eerste keer in vuur en vlam probeerde te zetten, maar jammer genoeg werd zijn doelpunt in de zesde minuut van de wedstrijd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook Mathieu D’Hoore heerste met snelle infiltraties en voorzetten op zijn linker flank en tot twee maal toe kon De Mey hierbij afdrukken op doel, maar eerst besloot hij op de doelman zelf en even later knalde hij de het leer jammer genoeg voorlangs. Eendracht Aalst was vooral dreigend  via een tweetal hoekschoppen, maar Maes ontmijnde telkens zonder problemen. De zeer bedrijvige De Mey pleegde vervolgens de steel en bracht Antwi in scorepositie, maar de hierop volgende harde knal  ging een metertje of twee naast de kooi.  Aalst kwam wederom goed weg maar gaf vervolgens een les in echte efficiëntie.  Mputu wurmde zichzelf op links door de KFCM defensie en terwijl doelman Maes een voorzet verwachtte pakte de Aalsterse spits uit met een schot dat verrassend aan de eerste paal binnen ging (0-1 ‘29min.) Een kleine opdoffer voor Merelbeke dat als reactie een splijtende aanval in mekaar bokste. D’Hoore verstuurde de assist, maar ook nu werd de knal van De Mey uit het doelvlak geranseld door een zeer attent keepende Schelfhout.

De tweede helft werd met grote vertraging op gang gefloten wegens een epilepsieaanval van een van de staff mensen van Aalst, maar gelukkig stelt de man het intussen goed. Bij aanvang van die tweede periode was ook de eerste grote mogelijkheid voor Merelbeke. Antwi voetbalde zichzelf een weg door de Aalst defensie maar net toen hij geplaatst afdrukte kwam De Backer goed voor de bal gegleden en verhinderde hij een gemaakte goal. Vervolgens verstuurde D’Hoore op links terug een splijtende en perfect gekrulde voorzet richting tweede paal, maar nu was het topschutter Binst die een teennagellengte te kort kwam om het leer in de Aalsterse kooi te trappen. Het in de lucht hangende doelpunt viel evenwel terug aan de overzijde en een zeer efficiënt voetballend  Aalst profiteerde van een kleine aarzeling in de KFCM defensie om de doorbraak te forceren en via Angelov de 0-2 voorsprong voorbij Maes te trappen.(‘73min.) Merelbeke begon nu stilaan de tol van de geleverde inspanningen te dragen.  Aalst controleerde de voorsprong en stak uiteindelijk de volle buit op zak.

De uitslag vertaalde geenszins de correcte verhoudingen …maar ook dit is voetbal!

Vergelijkbare berichten